FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Roermondse buschauffeurs en senioren tijdens tweede actiedag samen op stap

Actievoerende buschauffeurs uit Roermond, die morgen voor de tweede achtereenvolgende dag het werk neerleggen, gaan hun tijd goed besteden. Een groep van minimaal dertig chauffeurs gaat morgen met bewoners van verzorgingscentrum RC Godshuis in Roermond lunchen.

Van ongeveer 11:00 uur tot 14:00 uur gaan de chauffeurs eerst op de koffie in het Godshuis, om vervolgens met een groep bewoners naar restaurant Nautilus te wandelen waar ze samen de lunch gebruiken. Daarna brengen de chauffeurs de senioren wandelend weer thuis. De bond wil op deze manier een positieve invulling geven aan de stakingsactie.

Streekbuschauffeurs in het hele land voeren al weken actie voor een goede cao. Omdat werkgevers op eerdere publieksvriendelijke acties niet reageerden, startte FNV Bondgenten vandaag met een staking van 48 uur.

De bonden willen onder andere een loonsverhoging van 3,5 procent, een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de ziektekosten. Ook willen ze afspraken over sociale veiligheid voor chauffeurs en passagiers, betere beloning van jonge chauffeurs en dat werknemers hun doorbetaalde pauze houden.

---