FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Actiedreiging bij veerboten over de Maas

Er dreigen acties bij de veren over de Maas bij onder andere Lith, Megen, Alem en Maasbommel. Woensdag 14 mei liep het overleg voor een nieuwe cao voor het personeel van Stichting De Maasveren vast. Het bestuur van de stichting weigerde om ook maar enige loonsverhoging toe te zeggen en ook alle andere voorstellen van FNV Bondgenoten werden afgewezen.

Voor de bestuurder Cees Bos van FNV Bondgenoten is de maat vol: "Het heeft geen zin om verder te onderhandelen zolang de werkgever in zijn volstrekt irreële standpunten blijft volharden. Het is te gek voor woorden is dat iedereen in Nederland dit jaar een loonsverhoging van 3,5% krijgt, maar dat het personeel van de veerponten wordt afgescheept met nul procent".

De bond gaat nu zijn leden raadplegen. Bos: "Het stichtingsbestuur heeft tussen het eerste en het tweede overleg twee maanden de tijd gehad om na te denken, maar nieuwe inzichten heeft dat niet opgeleverd blijkbaar. Ik vind het heel jammer, maar 2008 wordt niet alleen het jaar waarin de Maasveren 25 jaar bestaat, maar ook het jaar waarin het bestuur het personeel zo schoffeert dat acties onvermijdelijk zijn".
---