Gemeente Hellevoetsluis


Nieuwe gegadigden voor stimuleringstraject Duurzaam Ondernemen`

Dinsdagavond 13 mei organiseerde de gemeente Hellevoetsluis in samenwerking met Stichting Stimular het startschot voor de duurzaam ondernemen estafette voor Hellevoetse ondernemers. Tijdens deze bijeenkomst werd dieper ingegaan op wat Duurzaam Ondernemen nu eigenlijk is namelijkhet bij alle bedrijfsbeslissingen meenemen van: People (zorg voor de medemens) , profit (bedrijfseconomische prestaties) en Planet (zorg voor het milieu).

Tijdens de bijeenkomst werden tal van tips gegeven op het gebied van energiebesparing, afvalscheiding, hergebruik van verpakkingen en duurzaam (ver)bouwen. Ook werd de milieubarometer toegelicht. Dit is een internetapplicatie waarmee ondernemers inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik en vergelijkingen per jaar en per branche kunnen maken.

Door middel van de duurzaam ondernemen estafette biedt de gemeente de ondernemers een gratis quickscan duurzaam ondernemen aan.

Vijf pilot-ondernemers zijn 1,5 jaar geleden gestart met dit stimuleringstraject.
Tijdens de informatieavond werd er ook een paneldiscussie gehouden met 3 van die 5 pilot-ondernemers:

- Dhr. F. Riedijk van camping 't Weergors

- Dhr. J. Reichardt van Dansacademie Ri-Jo

- Dhr. J. de Vries van Helvoet BV (Rubberfabriek)

Na de uitgebreide informatie over duurzaam ondernemen en de paneldiscussie werden de ondernemers in de gelegenheid gesteld zich aan te melden voor de duurzaam ondernemen estafette met gratis quickscan. De heer E. van Anraat van het bedrijf Symitech wilde graag het estafettestokje overnemen van de heer Riedijk. Ook andere ondernemers kunnen zich nog melden. Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen met mevr. B. Bruinsma via tel 0181-330477.

05/16/2008