KNHS


Holland Olympic Club Hongkong
16 mei 2008

Van 8 tot en met 24 augustus heeft het Nederlandse Olympische paardensport equipe haar eigen Olympische Club in Hong Kong. Een ontmoetingsclub voor de spring- , dressuur- en eventingruiters en de overige leden van het Olympische begeleidingsteam, waar ook familieleden, vrienden, eigenaren, sponsoren en journalisten elkaar dagelijks treffen! Op televisieschermen zijn de verrichtingen van de Nederlandse Olympische sporters in Beijing en Qingdao te volgen en is er een rechtstreekse verbinding het Holland Heineken Huis. Ook is er dagelijks nieuws uit Nederland via kranten, tijdschriften, een nieuwsbrief en internet. De Holland Olympic Club is gevestigd in het Regal Riverside Hotel, op vijf minuten rijden van het Olympisch dorp en de Olympic venue.

Tot nu toe waren Olympische Spelen relatief compact. Het Holland Heineken House was altijd een goed te bereiken centraal ontmoetingspunt voor sporters, familieleden, supporters, begeleiders, media, bedrijfsleven etc. In de situatie van Beijing 2008 is dit niet realistisch. De meeste paardensporters en begeleiders zullen Beijing misschien wel nooit zien.

Paardensport is in 2008 een absolute Olympische medaille kandidaat met een achterban van sponsoren, eigenaren en liefhebbers die zeer zeker in Hongkong aanwezig willen zijn en specifiek voor de paardensport naar Hongkong zullen reizen. Gezien de medaille kansen vindt NOC*NSF het noodzakelijk om uit respect voor deze sporters, een eigen Holland Club op te zetten. De Club draagt ook bij tot het optimaal faciliteren van de paardensportgemeenschap en het maximaal rendement halen uit media, promotie en netwerkmogelijkheden.

FOUNDING PARTNERS HOLLAND OLYMPIC CLUB
Het Nederlands Olympisch Comité (NOC*NSF), de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en The Advanced Travel Partner (ATP) vormen de founding partners van de Holland Olympic Club. Zij dragen door een financiële bijdrage en de inzet van mensen en middelen bij aan de oprichting en het dagelijks functioneren van de club. Ook de Rabobank draagt bij aan de totstandkoming van de Holland Olympic Club