Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 16-05-2008

Politie zoekt getuigen van brandstichting auto

UTRECHT Op de Verlengde Houtrakgracht brandde in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei een auto uit. Twee andere autos raakten beschadigd. (Zie persbericht stad Utrecht, 12-05-2008). De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg omstreeks 03.15 uur een melding dat een auto in brand stond. Toen de politie ter plaatse kwam, vatten snel de twee naast elkaar geparkeerde autos eveneens vlam. Sporen die werden aangetroffen, duiden erop dat er sprake is van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek. Mogelijk zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien en zich tot op heden nog niet bij de politie hebben gemeld. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht west, tel. 0900-8844.

Insluipers actief bij mooi weer

UTRECHT - De politie waarschuwt in De Uithof voor insluipingen in woningen bij mooi weer. Insluipers maken gebruik van openstaande deuren en ramen.

De gelegenheid maakt nog heel vaak de dief. Bij mooi weer ramen en achterdeuren wijd open zetten om de woning of kamer door te luchten kan wel, maar alleen als u toezicht houdt. Gaat u een boodschap doen of op de eerste verdieping of uw kamer stofzuigen, sluit dan alle ramen en deuren - zeker op de begane grond - goed en deugdelijk af!

Snelkraken

Verder waarschuwt de politie tegen zogenoemde snelkraken in woningen: inbraken waarbij de dief een steen door de ruit van een woning gooit. Vaak zijn flatscreen-televisies (plasma/lcd-tvs) en laptops het doelwit.

Ook in De Uithof hebben enkele van zulke inbraken plaatsgevonden. De politie adviseert dergelijke waardevolle goederen niet vlakbij ramen te plaatsen en zo mogelijk te verankeren. Plaats een plasma/lcd-tv bij voorkeur zo dat deze niet zichtbaar is van buitenaf. Schakel een laptop geheel uit en berg deze niet zichtbaar vanaf straat op.

Samen sterk!

In Utrecht werken de politie, gemeente, het Openbaar Ministerie en de verenigde woningbouwcorporaties Utrecht (STUW) nauw samen om het aantal woninginbraken terug te dringen. Daartoe houdt de politie verscherpt toezicht en surveilleert in de wijken, zowel opvallend als onopvallend. Daarmee wordt de kans vergroot mogelijke verdachten op heterdaad te betrappen en te kunnen aanhouden. Door alert en waakzaam te zijn, kunt u ook een bijdrage leveren.

Verdachte situatie: bel alarmnummer 112

Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken, eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken) en bel het alarmnummer 112. Deze informatie is van groot belang voor de vaststelling van de identiteit van de verdachten en voor hun opsporing.

Twee fietsendieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 mei twee personen aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van de Madoerastraat twee personen met een fiets lopen. Bij het zien van de agenten ging het tweetal er vandoor in de richting van de Groeneweg. Na een korte zoektocht troffen de agenten de verdachten in een poort bij de Madoerastraat aan. De 19-jarige man uit Nieuwegein en zijn 16-jarige collega uit Utrecht werden aangesproken door de agenten. De twee wisten van niets. In de omgeving werd de fiets met opengebroken slot aangetroffen. De verdachten werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

DE MEERN Bij een woning aan de Molenpolder heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Diverse woning werden ontruimd vanwege waterschade.

De politie kreeg in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 mei omstreeks 00.10 uur een melding van wateroverlast bij een appartementencomplex aan de Molenpolder. Ter plaatse was de brandweer bezig grote hoeveelheden water weg te pompen. De deur van de woning werd geforceerd om te kijken waar het water vandaan kwam. In de woning werd in twee ruimten een hennepkwekerij aangetroffen.

Vermoedelijk was er storing in de bewateringsinstallatie ontstaan waardoor grote hoeveelheden water het huis binnenliepen. Binnen stond ruim 10 centimeter water. In totaal werden 300 hennepplanten en de complete apparatuur in beslag genomen. Vier woningen werden ontruimd vanwege waterschade. De bewoners werden tijdelijk elders onder gebracht. De politie doet onderzoek naar de bewoners van het pand.

Rijden met een ontzegging

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden die ondanks een rijontzegging toch in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een kenteken van een auto. Uit de controle bleek dat de auto niet verzekerd was en de bestuurder niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs. De 25-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie donderdagmiddag een meisje aangehouden omdat zij kleding had gestolen.

De beveiliging zag omstreeks 14.40 uur dat een meisje kleding meenam zonder dat zij die wilde afrekenen. Het personeel greep in en hield het 16-jarige meisje uit Utrecht aan. De gewaarschuwde politie nam het meisje voor verhoor mee naar het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole uitgevoerd op de Bernadottelaan en de Dr. M.A. Tellegenlaan.

In totaal werden 37 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet hebben of kunnen tonen van het rijbewijs, een verlopen APK en voor het vervoeren van een kind zonder kinderzitje.