Politie Amsterdam-Amstelland

Grote drugsvangst / Amsterdam - Nieuwegein (16/05/08)

Politiepersoneel van het wijkteam August Allebéplein heeft dinsdagmorgen tijdens een actie in een woning in Nieuwegein een man van 40 jaar aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De man werd gezocht voor eerdere handel in verdovende middelen en het bezit van een vuurwapen. Bij doorzoekingen in woningen in Nieuwegein en Amsterdam West is 28 kilogram cocaïne, een contant geldbedrag van 1,3 miljoen euro en een vuurwapen aangetroffen. Daarnaast zijn er twee luxe auto's in beslag genomen.

De politie kwam de man op het spoor toen hij een dure auto kocht en deze contant afrekende. De garagehouder maakte een melding van deze transactie, zoals hij wettelijk verplicht is. Naast de 40-jarige man, die ongewenst vreemdeling bleek te zijn, is ook een 30-jarige vrouw aangehouden. Zij was op het moment van de inval in de woning aanwezig. Omdat het vermoeden bestaat dat zij leefde van uit misdrijf verkregen gelden is zij als verdachte meegenomen naar het bureau. Voor de politie maakt het ontnemen van crimineel geld, kostbare goederen en het witwassen ook deel uit van de criminaliteitsaanpak. Later die dag is nog een verdachte aangehouden. Ook hij wordt nog vastgehouden.

De hoofdverdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Bromfietser ernstig gewond bij aanrijding / Zeilstraat (16/05/08)

Een 21-jarige Amsterdamse bromfietser is donderdagavond kwart voor zeven, ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising Zeilstraat-Baarsstraat. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.

Beide bestuurders kruisten elkaar op de kruising. Het letsel van het slachtoffer was dusdanig dat een traumateam ter plaatse moest komen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Het tramverkeer is een uur gestremd geweest.