Gemeente Rotterdam

Tot eind juli sieren groene tramhaltes van de RET het straatbeeld op de Coolsingel, ze zijn namelijk voorzien van een daktuin. Met deze ludieke Groene Haltes wordt de Coolsingel dus een stuk groener en zien bezoekers, passanten en reizigers hoe het groen in de stad toch een plek kan krijgen. Wethouder Bolsius nam de Groene Haltes in het kader van Groenjaar 2008 donderdag 15 officieel in gebruik genomen.

De Groene Haltes zijn tot eind juni op de Coolsingel te bewonderen. Eind juni worden de daktuinen weer van de tramhaltes verwijderd en worden deze verplaatst naar de kinderboerderijen in Rotterdam. Zo krijgt het gebruikte groen een mooie definitieve bestemming.

Stadspark op Schouwburgplein

In de loop van het jaar worden in Rotterdam nog meer ludieke groene initiatieven uitgevoerd. Zo wordt bijvoorbeeld op het Schouwburgplein, in de periode van half augustus tot half september, een stadspark gemaakt met behulp van een enorm groen tapijt.

Groen in een stedelijke omgeving

RNW conceptdesign, de bedenkers van de Groene Haltes, heeft zich door het Groenjaar laten inspireren en kwam met het idee om op een creatieve manier groen in een stedelijke omgeving te laten passen. 'Wij hebben de wens om meer met groen te spelen binnen de stedelijke omgeving. Groen is één van de ingrediënten die tegenwicht kunnen bieden aan de verstening, het gevoel van verharding. Naast alle bestaande groengebieden in Rotterdam kan groen ook prima een tijdelijke plaats krijgen in bestaande objecten door de stad. Groen binnen Rotterdam nieuwe stijl.

Bron: Gemeentewerken, 16-05-2008