Politie Drenthe

Vrijdag

Hoogeveen, 16-05-2008

Alcohol in het verkeer

De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag drie weggebruikers aan voor het rijden onder invloed waaronder een meisje van 16 jaar met een alcoholgehalte van maar liefst 1,8 promille.

NIEUW DORDRECHT Op de Herenstreek in Nieuw Dordrecht reed een 66 jarige automobilist uit Emmer Compascuum met een alcoholgehalte van 0,6 promille. Na het afnemen van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod van een uur weer in vrijheid gesteld. Hij kan rekenen op een boete van 220,-. (08-136572)

ZUIDLAREN Op de Lemferdinge in Zuidlaren hield de politie een 40 jarige bestuurder uit die plaats aan. De man reed in een bestelauto over de Hogeweg en trok de aandacht van de politie door de snelheid waarmee hij reed. Op de Lemferdinge stopte de man waarna hij mee mocht naar het politiebureau. Daar toonde de ademanalyse een alcoholgehalte aan van 1,35 promille. Dit resulteerde voor de man in het invorderen van zijn rijbewijs, een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van zes uur. (08-136572)

ZUIDLAREN Rond middernacht kwam een 16 jarige meisje uit Annen op de rotonde in de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren met haar bromfiets ten val. Ze raakte niet gewond. De gewaarschuwde politie constateerde dat ze stond te wankelen op haar benen. Ze had gedronken. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van bijna 1,8 promille. Het bromfietsrijbewijs van het meisje is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. Ze kreeg een rijverbod van 11 uur. De politie bracht haar naar huis en informeerde haar moeder. (08-136568)

Politie waarschuwt voor valse bankcheques

DWINGELOO Een Bed & Breakfast bedrijf uit de omgeving van Dwingeloo meldde de politie dat er bij het bedrijf een boeking was gedaan voor tien personen. Ter (vooruit)betaling werd een Cheque van de Bank of England opgestuurd. Omdat het bedrag hierop hoger was dan de afgesproken prijs kreeg de eigenaar argwaan. Zijn vermoeden bleek juist want de cheque was vals. Nader onderzoek leerde dat er bij meer overnachtingbedrijven in de regio dit soort boekingen en betalingen met valse cheques zijn gedaan. Op zich is het een bekende methode waarvoor o.a. via de banken regelmatig wordt gewaarschuwd. Kennelijk hebben de personen achter deze oplichtingen het nu voorzien op dit soort bedrijven. De politie waarschuwt dan ook niet in te gaan op dit soort boekingsverzoeken. (08-136353)

Dure fiets uit etalage gestolen

EMMEN De politie onderzoekt de diefstal van een dure racefiets uit de etalage van een rijwielhandel aan de Weerdingerstraat in Emmen. Omwonenden werden in de nacht van donderdag op vrijdag wakker van een harde knal en zagen nog net een man wegfietsen op een racefiets. Een etalageruit was vernield. Uit de etalage werd een bijzondere racefiets ter waarde van ongeveer 8000,- gestolen. Het is een fiets van het merk Gios met een blauw frame en wit stuur en zadelpen. Voor Nederland is dit een vrij unieke fiets. De dief is een man met een groene jas en hij heeft donker haar. (08-136579)

Winkeldief

ASSEN Een 21 jarige inwoner van Hoogeveen is donderdagmorgen in een supermarkt aan de Noordersingel in Assen betrapt op winkeldiefstal. De man rekende bij de kassa een tube zalf en wat droge worsten niet af. Hij werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-136372)

Aangehouden voor beledigen agent

HOOGEVEEN Op de Hoofdstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 37 jarige man uit Stuifzand aan. De man schold een agent uit voor kankermongool en stuk stront. Agenten controleerden de man na een melding dat hij mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben. Dit bleek niet het geval maar de controle en het fouilleren waren voor de man aanleiding de agent te beledigen. Na op het politiebureau verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-136573)

Politie zoekt contact met getuige aanrijding

FREDERIKSOORD De politie wil graag in contact komen met een man die afgelopen dinsdagavond, 13 mei, omstreeks 18.30 uur getuige is geweest van een aanrijding op de M.E. van de Meulenweg in Frederiksoord. Rond dit tijdstip botste een 24 jarige man uit Zwolle met zijn bestelbus tegen een boom. Hij raakte daarbij licht gewond. Volgens de bestuurder heeft zich kort na het ongeval een man bij hem gemeld die verklaarde gezien te hebben dat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto. De naam van deze getuige is echter niet bekend. De politie verzoekt deze man contact op te nemen met 0900-8844. (08-135840)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.