Gemeente Assen


Toeristische informatie voorziening blijft herkenbaar aanwezig in 2008

16 mei 2008

Het portefeuillehoudersoverleg toerisme en recreatie maakt vandaag bekend dat de gemeenten zorg zullen dragen voor de lokale toeristische informatiepunten voor het zomerseizoen 2008. Er zijn overkoepelende afspraken gemaakt tussen alle gemeenten om dit aan de colleges van B&W voor te leggen. De gemaakte afspraken die per 1 juni operationeel moeten zijn, zorgen er voor dat de toerist die in het hoogseizoen van 2008 Drenthe wil bezoeken nog steeds aan toerististische informatie kan komen.

Zo komt er een gezamenlijke toeristische informatie website www.dasnoudrenthe.nl met links naar de diverse gemeenten en Tourist Informatie Punten, komt er een algemeen telefoonnummer en de distributie van toeristische informatie naar de vestigingen blijft bestaan. Elke gemeente is daarnaast aan het kijken hoe de VVV punten te gaan inrichten. Het Recreatieschap Drenthe zal deze overkoepelende taken voor de korte termijn coördineren tot 31 oktober 2008.

Elke gemeente die de beschikking had over een VVV kantoor of agentschap zal dit op haar eigen manier vorm gaan geven in een Tourist Informatie Punt. Het bekende VVV logo zal dit seizoen nog gebruikt worden als herkenningspunt voor de toerist in combinatie met Tourist Informatie Punt. De gemeenten hebben allen aangegeven zorg te dragen voor de tijdelijke informatie voorziening.

Voor de lange termijn zal er gekeken moeten worden naar een nieuw te ontwikkelen vorm van informatievoorziening. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het bedrijfsleven en zullen hieraan moeten bijdragen. Op korte termijn zullen individuele gemeenten in gesprek gaan met het lokale bedrijfsleven om dit gezamenlijk op te pakken.