Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 16-05-2008

Vrouw(en) lastig gevallen

IJSSELSTEIN / NIEUWEGEIN Donderdagvond 15 mei is op de Randdijk een 21-jarige vrouw uit IJsselstein belaagd door een onbekende man. De politie onderzoekt het incident en is op zoek naar twee passanten en een tweede vrouw.

Omstreeks 22.15 uur fietste de 21-jarige vrouw van IJsselstein richting Nieuwegein over de Randdijk. De vrouw werd plotseling door een man van haar fiets getrokkenen kwam ten val. Er ontstond een discussie waarna de man de vrouw in de berm duwde en betastte. De vrouw kon aan haar belager ontkomen en fietste weg naar Nieuwegein. De man liep vervolgens weg in de richting van IJsselstein. Op het moment dat de vrouw wegfietste, kwamen vanuit de richting van Nieuwegein twee fietsers aangereden. Aan deze fietsers wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Omstreeks 22.30 uur ontving de politie de melding dat rond dezelfde tijd op dezelfde plaats in IJsselstein ook een fietsster zou zijn lastig gevallen. Deze vrouw belde vanuit Utrecht en is onbekend gebleven. Zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie op tel: 0900-8844.

Signalement:

Blanke man van ongeveer 1.70 meter lang, ongeveer 21 jaar oud, droeg een piercing boven het oog, had kort donker haar en droeg een capuchon.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt de fietsers, de onbekend gebleven vrouw én andere getuigen om te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000.

Scootercontrole

IJSSELSTEIN / LOPIK De politie heeft donderdag 15 mei in IJsselstein en Lopik een scootercontrole gehouden. Op de Televisiebaan in IJsselstein werden 40 brom/snorfietsen gecontroleerd en 17 bekeuringen uitgeschreven. Hier werd één uitlaat in beslag genomen die teveel geluid produceerde. In Lopik werden zes brom/snorfietsen gecontroleerd en 7 bekeuringen uitgeschreven.

Drie bekeuringen

NIEUWEGEIN Een 56-jarige man uit Nieuwegein heeft donderdag 15 mei in korte tijd drie bekeuringen opgelopen omdat hij zonder helm over de Noordstedeweg reed, door het rode verkeerslicht op de A.C. Verhoefweg reed en vervolgens op de Barnsteendrift een stopteken negeerde van agenten die hem wilden bekeuren. De man is omstreeks 14.00 uur aangehouden en bekeurd op het Muntplein.