Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Groene Entree Amerongen is geopend

De Groene Entree Amerongen is donderdag 15 officieel geopend door het Lustwarande Lied te zingen op het Belvedèreplein bij de Blauwe Schuur. Sprekers waren achtereenvolgens gedeputeerde R. Krol van de provincie Utrecht, de voorzitter van het Nationaal park Utrechtse Heuvelrug de heer D. Wijte en wethouder Robbert Waltmann van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Na de toespraken volgde een ludieke openingshandeling van de freule Sticht van Lust tot Warande en haar muzikale neef Harold. Tenslotte werd het woord gegeven aan de Burchtvrouwe van Amerongen Margareta Turner die haar bewondering uitsprak voor de nieuwe laan.

Lint van poorten en entrees
Groene Entree Amerongen maakt deel uit van het lint van in totaal vijftien locaties waar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug haar bezoekers wil ontvangen en informeren. Alle locaties liggen aan de rand van het Nationaal Park, dichtbij een treinstation of bushalte. Bezoekers aan het gebied worden zo gestimuleerd met het openbaar vervoer naar het Nationaal Park te komen.
Groene Entree Amerongen is vooral bedoeld voor bezoekers die in of rond Amerongen wonen of als gast verblijven.

Voordelig met de bus
De Entree ligt vlak naast de bushalte Amerongse Berg (buslijn 50 uit o.m. Rhenen, Elst, Doorn en Leersum en buslijn 81 uit Veenendaal ). Voor een uitstapje met het hele gezin is een Buzzer geschikt. Dit speciale kaartje is in de bus te koop voor 10,-. Op dit kaartje kunnen twee volwassenen en maximaal drie kinderen tot en met 11 jaar onbeperkt een dag reizen. Kijk op de website
www.nationaalpark-utrechtseheuvelrug.nl voor kant-en-klare OV-wandelinformatie over de wandelroutes, met bustijden en horecagelegenheden.

Informatiecentrum
Volgend voorjaar wordt een informatiecentrum ingericht in een tabaksschuur van Het Utrechts Landschap. Hier krijgt de bezoeker informatie over wat er in het Nationaal Park te doen en te zien is. In Amerongen ligt het accent op grafheuvels en uiteraard de tabakscultuur van Amerongen. Naast de parkeerplaats staat een informatiezuil over het Nationaal Park. Aan het eind van deze parkeerplaats ligt het informatieplein met informatiepanelen voor jong en oud. U loopt vanaf hier zo het bos in.

Laatst gewijzigd: 16 mei 2008