Gemeente Elburg

afgerond

160508 Verplaatsing C2000-mast afgerond

Persbericht

16 mei 2008

Verplaatsing C2000-mast afgerond

De afgelopen maanden is gewerkt aan de oprichting van een C2000-mast met bijbehorend huisje aan de Oostelijke Rondweg, op de hoek met het Mheenwegje. Deze werkzaamheden zijn op 13 mei 2008 afgerond met het inschakelen van de installatie. Op dat moment is tevens de installatie aan de Robbertsmatenstraat uitgeschakeld. Deze zendt dus geen signalen meer uit.

Momenteel wordt gewerkt aan de ontmanteling van de oude installatie. Volgens planning zal deze op dinsdag 20 mei gereed zijn. De mast, het huisje en het hekwerk worden op een locatie buiten de gemeente Elburg hergebruikt.

Aanleiding voor deze verplaatsing - feitelijk nieuwbouw en daarop volgend afbraak van de bestaande installatie - was een motie van de gemeenteraad van 9 oktober 2006. Het college van Burgemeester en Wethouders werd verzocht zorg te dragen voor een verplaatsing naar een locatie waar geen woningen of bedrijfsgebouwen binnen een straal van 400 meter stonden. De locatie aan de Oostelijke Rondweg voldoet zowel aan deze voorwaarde, als aan de voorwaarden van de eigenaar - vts (de vts Politie Nederland is een voorziening tot samenwerking die op 1 juli 2006 is opgericht) Politie Nederland - met betrekking tot radiodekking en bereikbaarheid.