Gemeente Nijefurd


Nijefurd steunt diverse evenementen

Evenementen.jpg

Nijefurd wil een publieke organisatie zijn, die zowel zichzelf wenst te manifesteren als anderen te faciliteren in activiteiten die worden ontwikkeld om de aandacht op dit prachtige gebied te vestigen. Daarom wil Nijefurd een rol spelen bij te organiseren evenementen. Bij een evenement denkt Nijefurd niet direct aan massaal vertoon, dat persé zijn weerslag moet vinden in de media. Nijefurd richt zich ook op kleinere gebeurtenissen, waarvoor aandacht gevraagd wordt bij meer selecte groepen.

De organisatie van de expositie `Oerset' ontvangt bijvoorbeeld EUR 5.000,= voor een te houden symposium op 27 juni 2008, als zijnde een belangwekend cultureel evenement met bovenlokale uitstraling. Het symposium is onderdeel van een expositie. Vertalen in en uit het Fries is het thema van de bijzondere expositie in de pas gerenoveerde Waag in Workum. Meer dan 200 boeken worden tentoongesteld met bijbehorende korte verklarende teksten en affiches.

Uit het Cultuurfonds ontvangt het fotoboek over Andries Deinum een bijdrage van EUR 2.500,=. Het Fries Museum draagt er mede zorg voor dat er een uniek fotoboek over Workum en omstreken van direct na de 2^e Wereldoorlog wordt gemaakt.

De Frisian Solar Challenge krijgt een bijdrage van EUR 2.500,=, omdat deze de recreatie en toerisme van Workum, Hindeloopen en Stavoren een impuls geeft. De Frisian Nuon Solar Challenge is een zonnebootrace met deelnemers uit binnen- en buitenland. Het evenement vindt op 24 en 25 juni in o.a. Nijefurd plaats.

De Stichting Historische Reddingboten Hindeloopen ontvangt EUR 545,=. Deze stichting stelt zich ten doel de reddingsschepen in originele staat te bewaren en haar geschiedenis levendig te houden. De Stichting Promotie Workum kan een eenmalige bijdrage van EUR 2.629,= tegemoet zien voor de organisatie van een straattheaterfestival in Workum op zaterdag 24 mei 2008. De raad wordt nog voorgesteld om het Súdwesthoek-skûtsje 3 jaar te ondersteunen met EUR 4.500,=. Burgemeester Boekhoven tenslotte; "Evenementen zijn bij uitstek dragers om het profiel van Nijefurd op de gewenste manier te versterken. Het gaat hier dan om díe evenementen waarbij de formule onderscheidend is en een eigen kwaliteit heeft."