Het eerste boek van Koen Wijland is uit

16/05/2008 12:06

Free Musketeers

Alphen aan den Rijn, 15 mei 2008

Met trots melden we u dat de eerste exemplaren van Omegast, van de drukpers zijn gerold.

Met de uitgave van het boek Omegast wil de auteur, de lezer laten kennismaken met de (fantasy) wereld van Lare. Deze wereld vormt het raamwerk waarbinnen enkele filosofische concepten op een zeer plastische manier tot leven worden gewekt. Al met al is het een bijzonder lezenswaardig boek geworden dat, ook zonder de diepere lagen, blijft boeien.

Eeuwen geleden vermorzelden de Rode Gloed en de daaropvolgende aardbevingen het schiereiland Orv. Het kwade had de strijd gewonnen.

Na deze catastrofe restte enkel de eilandengroep Lare, waar kleine groepjes overlevenden vochten voor hun bestaan. Op het eiland Ishla Maka ontstaat een nieuwe beschaving. Omegast, de jongste telg uit een boosaardig koningsgeslacht, probeert zich met alle macht aan de kwade invloeden van zijn familie te ontworstelen om zo zijn land te redden van de ondergang. Maar niemand kent de geschiedenis meer. Ook Omegast niet. Niemand beseft hoezeer het grote kwaad aanwezig is, sluimerend, tot de tijd rijp is. . .

Koen Wijland werd geboren op 3 april 1972. Zijn vader was de eigenaar van een drukkerij, maar de auteur koos voor een bestaan in de metaal, ver weg van schrijvers en boeken. Zijn liefde voor techniek, gecombineerd met een bijna onbegrensde fantasie, vormde de basis voor de wereld van Lare.

Titel: Omegast

Auteur: Koen Wijland

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Free Musketeers

ISBN: 978-90-484-0052-2

Verschijningsdatum: 17-04-2008





http://www.freemusketeers.nl/index.php/pagina/boeken/aktie/details/boek/968/omeg