Ministerie van Defensie

16-05-2008 11:53

HERINNERINGSMEDAILLE VOOR HR.MS. AMSTERDAM

Defensie - Een herinneringsmedaille voor alle opvarenden van Hr.Ms. Amsterdam

De bemanning van Hr.Ms. Amsterdam ontving gisteren in Willemstad, Curaçao, de Herinneringsmedaille Vredesperaties. Zij kreeg de onderscheiding voor haar deelname aan de UNIFIL-missie in Libanon. Commandant Zeemacht in het Caribisch Gebied, commandeur Peter Lenselink, en de Nederlandse vertegenwoordiger in de Nederlandse Antillen, de heer Rob Vermaas, reikten de medailles uit.

Het bevoorradingsschip maakte van half januari tot begin maart deel uit van een internationaal vlootverband dat het zeegebied voor de Libanese kust controleert op illegale wapentransporten. De Koninklijke Marine deed vanaf 15 december 2006 mee aan het maritieme gedeelte van UNIFIL en zorgde daarmee voor veiligheid en stabiliteit in de regio.

Defensie - Hr.Ms. Amsterdam maakte begin dit jaar deel uit van het maritieme deel van de UNIFIL-missie in Libanon

Hr.Ms. Amsterdam zette haar reis voort om mee te draaien in een permanent NAVO-eskader in de Middellandse Zee. Daarna voer ze door naar de Verenigde Staten om Nederland te vertegenwoordigen bij het traditionele Azalea-festival, een eerbetoon aan de NAVO-landen, waarbij ons land dit jaar centraal stond als Most Honoured Nation.

Defensie - De commandant van Hr.Ms. Amsterdam (links) krijgt de onderscheiding opgespeld

Met de uitvoering van drugsbestrijdingsoperaties in het Caribisch gebied sluit de bevoorrader zijn vaartermijn af in. Dit weekend neemt ze deel aan de Caribische Vlootdagen. Eind mei keert Hr.Ms. Amsterdam terug in Den Helder.

Gerelateerde links:
UNIFIL