Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 mei 2008

Aangehouden na insluiping in woning

Enschede

Na een eerste ingesteld onderzoek werden donderdag 15 mei vier personen, drie Enschedese vrouwen en een Enschedese man, aangehouden. Zij worden ervan verdacht op enigerlei wijze betrokken te zijn geweest bij een insluiping in een woning aan de Bergweg in Enschede op donderdagmorgen 15 mei.

Donderdagmorgen 15 mei werd om ongeveer 11.20 uur gemeld dat even daarvoor een insluiping had plaatsgevonden in een woning aan de Bergweg in Enschede. Een getuige had de 79-jarige bewoner en zijn echtgenote, die buiten in de tuin bezig waren, erop attent gemaakt dat iemand de woning was binnengegaan en daarna in een rode auto met daarin meerdere personen, was weggereden. Na controle door de echtgenote van de bewoner bleek dat uit een van de slaapkamers een aantal sieraden was weggenomen.

Onmiddellijk werd een onderzoek ingesteld en de mogelijk betrokken auto werd in eerste instantie rijdend gesignaleerd op de Deurningerstraat in Enschede. Aan het begin van donderdagmiddag werd dezelfde auto aangetroffen bij een woning aan de Geulstraat in Enschede en een onderzoek werd in de woning ingesteld. In de woning werden vier personen aangetroffen die in verband met mogelijke betrokkenheid bij de insluiping zijn aangehouden. Het gaat hierbij om drie Enschedese vrouwen van 17, 34 en 37 jaar en een Enschedese man van 21 jaar. De vier zijn overgebracht naar het bureau waar de 17 en 34 jarige vrouwen na verhoor weer zijn heengezonden. De beide anderen, de 21-jarige man en de 37-jarige vrouw zijn in de loop van donderdagmiddag de 15e mei voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-061263)

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

Almelo

Op de zolderetage van een bedrijf aan de Jollesweg in Almelo werd een hennepplantage aangetroffen. De 25-jarige, uit Almelo afkomstige, huurder van het pand is aangehouden en in verzekering gesteld.

In de nacht van 13 op 14 mei jl. werd gezien dat er op het dak van een bedrijf aan de Jollesweg in Almelo, drie personen liepen. Bij komst van de politie waren deze drie niet meer aanwezig. Wel werd geconstateerd dat op de zolderverdieping van het betreffende bedrijf in een aantal kamers een in werking zijnde weedplantage aanwezig was.

In de loop van woensdag de 14e werd de plantage ontmanteld en werden alle apparatuur en ongeveer 400 planten in beslaggenomen en in opdracht van de officier van justitie vernietigd. Een onderzoek naar de eigenaar van de plantage werd ingesteld en naar aanleiding daarvan werd donderdagmorgen 15 mei een 25-jarige Almeloer aangehouden. Hij is voor verder onderzoek inverzekering gesteld. (08-060571)

Aangehouden na bedreiging winkelpersoneel

Hengelo

Een 41-jarige Hengeloer is donderdagmiddag de 15e mei aangehouden omdat hij personeel van een supermarkt aan de Waarbekenweg in Hengelo met de dood had bedreigd.

Donderdagmiddag 15 mei werd om ongeveer 14.15 uur doorgegeven dat er problemen waren met een klant bij een supermarkt aan de Waarbekenweg in Hengelo. Ter plaatse bleek dat een man problemen had gemaakt bij de kassa en goederen niet wilde betalen. Hierna bedreigde hij een aantal personeelsleden met de dood. Hiervan werd aangifte gedaan waarna de man, een 41-jarige Hengeloer die nog bij de zaak aanwezig was, werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau waar hij in de loop van de donderdag voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-061341)

Winkeldief aangehouden die eigenaar winkel met fles slaat

Hengelo

Een 25-jarige Hengeloer is donderdagmiddag 15 mei aangehouden. Hij wordt van winkeldiefstal verdacht waarbij hij de eigenaar van de winkel met een door hem gestolen fles wijn heeft geslagen. Bovendien had de 25-jarige even daarvoor een geparkeerde auto aangereden op zijn fiets.

Donderdagmiddag 15 mei om ongeveer 14.45 uur werd gemeld dat op een parkeerplaats naast het winkelcentrum Groot Driene aan de Willem de Merodestraat in Hengelo een man op een fiets tegen een geparkeerde auto was gereden en daarna was doorgereden. Toen politiemensen ter plaatse kwamen werd hen gewezen op het feit dat een man in bedwang werd gehouden ter hoogte van de slijterij in het winkelcentrum. Het bleek dat de man die vastgehouden werd even daarvoor vanuit de slijterij vier flessen wijn had weggenomen en daarbij de eigenaar van de slijterij met een van de flessen had geslagen. Deze laatste had hierbij geen letsel opgelopen. Een getuige die een en ander had waargenomen, een 25-jarige Hengeloer, hield de winkeldief vast en kon hem aan de politie overdragen.

Hier bleek verder dat de aangehouden persoon tevens de fietser was die tegen de geparkeerde auto was aangereden. Dit had hij, een eveneens 25-jarige Hengeloer, onder invloed van de nodige alcohol gedaan waarvoor hij de ademanalyse moest afleggen, hetgeen door hem werd geweigerd.

Voor verder onderzoek is de 25-jarige daarop in verzekering gesteld en opgesloten.

De eigenaar van de geparkeerde auto is ondertussen achterhaald, een 39-jarige Enschedeër, ook van hem zal een aangifte worden opgenomen. (08-061347)

Aangehouden terzake brandstichting

Enschede / Overdinkel

Een 19-jarige man uit Overdinkel is donderdagmiddag 15 mei in een woning in Overdinkel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een brandstichting die woensdagmorgen 14 mei in Enschede werd gepleegd.

Woensdagmorgen 14 mei werd om ongeveer 04.00 uur gemeld dat er brand was in een tweetal containers die tegen woningen waren geplaatst aan de Kiepe in Enschede. Door snel ingrijpen kon erger worden voorkomen en werd e.e.a. snel geblust. Voor de zekerheid zijn woensdagmorgen wel bewoners van een aantal woningen door de politie even uit hun woningen gehaald, maar deze konden na het blussen direct weer naar binnen.

Onderzoek door de Technische Recherche van de politie Twente wees in de loop van de woensdag uit dat het om brandstichting ging. Een onderzoek werd verder ingesteld en naar aanleiding hiervan werd donderdag middag een 19-jarige man in zijn woning in Overdinkel aangehouden. Hij wordt van betrokkenheid bij de brandstichting verdacht. Hij is opgesloten en in de loop van donderdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-060599)

Aangehouden na aantreffen hoeveelheid drugs

Enschede

In verband met mogelijke betrokkenheid bij het verkopen en vervoeren van harddrugs, is donderdagavond 15 mei een 20-jarige Enschedeër op de Tubantiasingel in Enschede aangehouden.

Surveillerende politiemensen viel donderdagavond 15 mei om ongeveer 20.00 uur het gedrag op van een groepje personen in het Volkspark in Enschede. Bij het groepje fietsten even later twee personen weg. Een reed en de ander zat achterop. De politiemensen wilden deze twee op de Tubantiasingel in Enschede controleren maar bij het zien van de politieauto sprong diegene die achterop zat eraf en ging er via een hekwerk bij de spoordijk vandoor. Pogingen om hem alsnog te achterhalen mislukten. De bestuurder van de fiets, een 20-jarige Enschedeër, kon wel worden gecontroleerd en bij hem werd een hoeveelheid drugs, enkele bolletjes cocaïne, aangetroffen en enkele honderden euro's. Dit werd in beslaggenomen en de 20-jarige is overgebracht naar het bureau waar hij als verdacht van handel in drugs is opgesloten en later op de avond voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

Op aanwijzen van een getuige werd in de omgeving van het hekwerk waarover de bijrijder was geklommen nog een hoeveelheid drugs aangetroffen, heroïne en cocaïne. Deze getuige had gezien dat de man die over het hekwerk klom dit had weggegooid. (08-061502)

Aangehouden in verband met tanken zonder te betalen

Holten

Een 22-jarige man uit Diepenveen is donderdagavond 15 mei aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een aantal keren te hebben getankt zonder deze benzine te betalen.

Sinds begin april 2008 was bij een tankstation langs de A1 bij Holten een viertal keren getankt zonder dat de getankte benzine was betaald. Uit een ingesteld onderzoek werd duidelijk dat dit werd gedaan door de bestuurder van steeds dezelfde auto. Naar aanleiding van beelden en controle van het kenteken, kon donderdagavond 15 mei een 22-jarige man uit Diepenveen worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere keren, mogelijk niet alleen bij dit betreffende tankstation, te hebben getankt zonder te betalen. Hoe groot de exacte schade is, is nog niet bekend.

De 22-jarige is overgebracht naar het bureau en daar in de loop van de donderdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (08-061514)

Onder invloed, rijbewijs was al ingevorderd

Westerhaar

Een 28-jarige automobilist uit Westerhaar werd donderdagavond 15 mei aangehouden omdat hij veel te diep in het bekende glaasje had gekeken. Zijn rijbewijs kon niet meer worden ingevorderd, dit was bij een eerder voorval reeds gedaan.

Surveillerende politiemensen zagen vrijdagavond 15 mei om ongeveer 23.10 uur op de Hoofdstraat in Westerhaar dat een automobilist problemen had met het op de weg houden van zijn voertuig. Bij controle bleek het te gaan om een 28-jarige man uit Westerhaar en aan het bureau wees de ademanalyse 3 promille uit.

Het rijbewijs van de 28-jarige kon niet meer worden ingevorderd omdat dit bij een eerder voorval reeds was gedaan. De nodige processen-verbaal zullen opnieuw tegen de man worden opgemaakt. (08-061572)

Proces-verbaal voor dierenkwelling

Vriezenveen

Tegen een 49-jarige eigenaar van een aantal pony's uit Vriezenveen wordt proces-verbaal opgemaakt terzake dierenkwelling. Uit onderzoek is gebleken dat de pony's ernstig verwaarloosd zijn.

Naar aanleiding van klachten die bij de politie binnen kwamen over de toestand van een viertal pony's in een weiland aan de Buitenlandweg in Vriezenveen, is een onderzoek ingesteld. Het bleek de politiemensen dat de pony's ernstig verwaarloosd werden. Er werd geen water aangetroffen, hoeven van de pony's waren in ernstige mate omgekruld zodat ze bijna niet meer konden bewegen. De eigenaar van de pony's werd opgespoord en hem werd aangezegd onmiddellijk een veearts en een hoefsmid in te schakelen. Dit zou hij, een 49-jarige man uit Vriezenveen, doen.

Door de politiemensen zijn foto's genomen van de pony's en na overleg met de dierenbescherming is besloten om proces-verbaal m.b.t. dierenkwelling tegen de 49-jarige op te maken. (08-060552)

Geld gestolen uit afgesloten kist

Denekamp

Vanuit een schuur aan de Ootmarsumsedijk in Denekamp is geld weggenomen wat daarin wordt gedaan door klanten van een handelaar in eieren, die vanuit de schuur de eieren verkoopt.

Een 45-jarige bewoner van een pand aan de Ootmarsumsedijk in Denekamp ontdekte donderdagmiddag 15 mei om ongeveer 16.00 uur dat een kist, waarin geld kon worden gedeponeerd en die aan een muur in een schuur van hem was bevestigd, was opengebroken. Geld dat door klanten van hem, die zelfstandig eieren kunnen meenemen en betalen, daarin wordt gedaan.

Het kistje was opengebroken hetgeen om 14.00 uur die middag nog niet het geval was geweest. De 45-jarige heeft aangifte gedaan.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de diefstal of die weten wie hiervoor mogelijk verantwoordelijk is geweest. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Denekamp van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-061449)