Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nummer: 152
Datum: 16 mei 2008

Vaaras Sneek feestelijk geopend

Vrijdag 16 mei 2008 is de 'Vaaras' Sneek, onderdeel van het Friese Merenproject, feestelijk geopend. De heer P. Adema, gedeputeerde Provincie Fryslân en de heer T. Metz, wethouder van de gemeente Sneek plaatsten gedenktekens bij het Panorarium en de Pampuskade. Hier zijn verbeteringen uitgevoerd om het cultuurhistorische karakter van Sneek te vergroten en de faciliteiten voor de watersporter in de Sneker binnenstad uit te breiden.

De Pampuskade heeft een nieuw, groter en mooier toiletgebouw gekregen. Vanaf de Pampuskade wandel je nu bovendien gemakkelijk naar het centrum via de nieuwe voetgangersbrug. De Prins Hendrikkade heeft een opvallende metamorfose ondergaan. De geasfalteerde verkeersader door de Sneker binnenstad is versmald en heeft een klinkerbestrating gekregen. Daarnaast is er een brede wandelboulevard met bomen langs het water gekomen en een aanlegsteiger.

Meer verbeteringen
Al eerder werden in Sneek het Grootzand en het Hoogend opnieuw ingericht. Op de kop van het Hoogend is een Panorarium gebouwd. Een plateau dat een mooi uitzicht biedt op de Waterpoort. Op de Balthuskade is meer ruimte gemaakt voor voetgangers en fietsers. Er zijn nieuwe aanlegplaatsen gekomen die, door het weghalen van de reling, geschikt zijn voor mindervalide bootbezitters. De plaatsen zijn voorzien van water en elektriciteit.

Financiering
De voorzieningen zijn gebouwd in samenwerking met de gemeente Sneek en Recreatieschap De Marrekrite. De verbeteringen zijn mede gefinancierd door de Europese Gemeenschap, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, SNN en EZ/Kompas. Meer informatie vindt u op www.friesemeren.nl



Ingezonden persbericht