Persberichten Eemland noord, 12.20 uur

Utrecht, 16-05-2008

Slachtoffer verkeersongeval overleden

BAARN De vrouw die 14 mei door een verkeersongeval ernstig hoofdletsel opliep, zie persberichten Eemland Noord van15 mei, is in de avond van 15 mei in het ziekenhuis overleden. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Controle ambulante handel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de vroege morgen van donderdag 15 heeft de politie van 04.00 uur tot 10.30 uur een controle gehouden op de Vinken. Het accent van de controle lag vooral op de overbelading en technische eisen betreffende brood- en viskarren. In totaal werden 52 voertuigen aan een controle onderworpen. Er werden 27 bekeuringen geschreven voor onder andere overbelasting, het hebben van geen verlichting en een verkeerde reminrichting. Teven moest één aanhangwagen blijven staan omdat het voertuig in een zeer slechte staat verkeerde

Tuinhuisje door brand verwoest

SOEST Op een volkstuinencomplex aan de Langeindsche Maatweg brak donderag 15 mei rond 05.00 uur brand uit. Eén tuinhuisje brandde volledig uit, een tweede tuinhuisje liep brandschade op aan de overkapping. Bij een derde tuinhuisje waren vernielingen aangericht. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat het tuinhuisje vrijwel volledig door de brand werd verwoest. De politie sluit brandstichting niet uit en vraagt een ieder die informatie heeft over de brand kontakt op te nemen via telefoon 0900-8844.

Diefstal uit woning

SOEST Een 80-jarige vrouw is donderdag 15 mei slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning aan de Eikenlaan. Rond 13.30 uur meldde zich een vrouw aan de deur die zich met een smoes naar binnen wist te praten. De ongenode gast wist de bewoonster mee naar de achtertuin te nemen waarbij de voordeur aan bleef staan. Al pratend in de achtertuin hoorde de bewoonster de voordeur dichtslaan. De slecht ter been zijnde vrouw ging terug haar woning in en zag nog net een tweede persoon de woning uitlopen. De andere vrouw was via de achtertuin weggelopen. Al snel ontdekte de bewoonster dat uit haar woning diverse sieraden en geld was gestolen. De vrouw die aanbelde en de achtertuin inging, had blond haar, kauwde kauwgom, droeg een wit katoenen vest en plastic teenslippers. Van de tweede persoon is verder niets bekend. De politie vraagt iedereen die informatie heeft over de diefstal kontakt op te nemen met het politiedistrict Eemland noord telefoon 0900-8844.

Snelheidscontrole

BAARN Door het verkeershandhavingsteam van de politie is in de nacht van donderdag 15 mei op vrijdag 16 mei een snelheidscontrole georganiseerd. Van 19.45 uur tot 01.30 uur werden op de Bisschopsweg 809 voertuigen gemeten. Bij 161 bestuurders werd geconstateerd dat zij zich niet aan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u hielden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 138 km/ u, van deze bestuurder is zijn rijbewijs ingenomen.