Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 16-05-2008

Winkeldievegges

AMERSFOORT Twee 16-jarige meisjes uit respectievelijk Amersfoort en De Meern zijn donderdag 15 mei omstreeks 14.30 uur aangehouden. De twee worden verdacht van het plegen van winkeldiefstallen uit twee winkels aan de Utrechtsestraat. Winkelpersoneel betrapte hen bij de diefstal, hielden hen aan en werden overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat zij ook van diefstal afkomstige goederen in hun bezit hadden van een andere winkel. De twee deden afstand van de goederen die daarna worden terugbezorgd bij de twee winkels. Tegen de twee meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Bij een verkeerscontrole donderdag 15 mei tussen 10.00 en 12.00 uur op de Barchman Wuytierslaan zijn twee bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel, zes bestuurders voor het niet tonen van het rij- en kentekenbewijs. Een 39-jarige automobilist uit Hilversum werd aangehouden omdat hij stond gesignaleerd voor betaling van ruim 400 euro aan openstaande verkeersboetes. Omdat hij dat bedrag niet kon betalen, moest hij mee naar het bureau. Daar kwam een familielid alsnog betalen en werd de Hilversummer in vrijheid gesteld.

Winkeldievegges aangehouden

AMERSFOORT Agenten in burger hebben op donderdagavond 15 mei omstreeks 20.00 uur een mooie vangst gedaan. Van een beveiliger van een warenhuis aan de Utrechtsestraat kregen agenten te horen dat twee vrouwelijke verdachten kleding hadden gestolen en in hun auto gelegd zouden hebben. De agenten hielden de auto in de gaten en zagen dat de vrouwen even later weer vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen in hun auto deponeerde. Hierop werd besloten de vrouwen te volgen door verschillende winkels. Er werd door de agenten waargenomen dat de verdachten goederen in hun tas deden en vervolgens niet langs de kassa gingen om te betalen. Toen de verdachten in hun auto wilde wegrijden werden ze door de agenten aanhouden. Het bleek te gaan om een 23-jarige vrouw uit Hoogland en een 20-jarige Amerfoortse vrouw. Beide vrouwen zijn ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval

AMERSFOORT Donderdag 15 mei heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de rotonde aan de Paladijnenweg.

Een 35-jarige vrouw uit Amersfoort wilde rond 17.25 uur met haar auto via de rotonde de Kattenbroekerweg oprijden. Hierbij gaf zij eerst nog voorrang aan een fietser die ook de rotonde overstak. Toen de vrouw door wilde rijden hoorde zij een harde klap. Het bleek dat zij een 23-jarige fietsster, die tegen de rijrichting in reed, over het hoofd had gezien. De fietsster kwam ten val en liep kneuzingen op aan haar heup en schouder. Een Ambulance heeft haar thuis gebracht.

Getuigenoproep

AMERSFOORT De feestelijke opening van de nieuwe bibliotheek aan het Neptunesplein kreeg een bittere nasmaak voor drie bezoekers. Een tweetal nog onbekende jongens heeft tijdens de opening drie portemonnees gestolen.

Omstreeks 15.30 uur zijn de verdachten via de achterdeur bij de bibliotheek naar binnen geslopen. Vervolgens hebben de twee jongens in twee kantoortjes tassen doorzocht en alleen portemonnees meegenomen.

Door een getuigen is gezien hoe deze jongens al eerder aan de deur voelde en zich verdacht ophielden bij de achterdeur. De politie doet onderzoekt naar de diefstal en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien of weet u meer over deze brutale roof neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via 0800-7000

Advies inbrakenteam politie:gebruik het nachtslot

AMERSFOORT De rechercheurs van het inbrakenteam van de politie zien de afgelopen weken plotseling een toename aan inbraken waarbij - door het zogenaamde hengelen en flipperen het slot van de voordeur eenvoudig opengemaakt werd. Bij de helft van alle inbraken in Amersfoort, die sinds begin mei zijn gepleegd, is deze inbraakmethode gebruikt.

Flipperen of hengelen bij de voordeur is succesvol als de deur niet op het nachtslot zit. Uit diverse verklaringen van gedupeerde bewoners blijkt dat zij zelden of nooit de deur afsluiten met het nachtslot. De politie adviseert dit altijd te doen zeker als men gaat slapen maar ook overdag bij het verlaten van de woning. Zeker nu omdat een inbreker of inbrekers deze methode op dit moment actief gebruiken. Deze vorm van braak vindt door heel Amersfoort plaats op verschillende tijdstippen. Het inbrakenteam doet nader onderzoek