Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Drie aanhoudingen voor heling                 |
De politie heeft donderdag 15 mei in Apeldoorn twee 19-jarige mannen en een minderjarige jongen, allen afkomstig uit Apeldoorn, aangehouden op verdenking van heling van een fiets en een bromfiets.

De politie zag rond 16.00 uur op de Stationsstraat een 19-jarige man zich verdacht gedragen bij een fiets. De fiets stond niet op slot en er was door de man een eigen slot op de fiets aangebracht. Uit onderzoek bleek de fiets al eerder gestolen te zijn. De politie heeft de man aangehouden op verdenking van heling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aan de Ontvangst werden rond 21.00 uur een minderjarige jongen en een 19-jarige man aangehouden op verdenking van heling. Agenten zagen de twee verdachten rijden op een brommer zonder kentekenplaat en beiden droegen geen helm. Bij controle bleek de contactsleutel van de bromfietsmobiel afgebroken te zijn. De herkomst van de brommer werd niet direct duidelijk waarna de beide mannen werden aangehouden terzake heling. De herkomst van de brommer wordt nader onderzocht.

|     |Beekbergen - Automobilist gewond bij aanrijding           |
Een 53-jarige automobilist uit Apeldoorn is donderdag 15 mei omstreeks 23.30 uur bij een verkeerongeval op de Engelanderholt gewond geraakt. De man is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte total loss.

De man reed op de Engelanderholt en raakte in een bocht naar links met zijn auto in de berm, na een vermoedelijke stuurcorrectie raakte de auto in een slip, waardoor de auto tegen enkele bomen botste. Na een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was, waarna een bloedtest van hem werd afgenomen. De definitieve uitslag van het bloedonderzoek is nog niet bekend. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

---- --