Gemeente Lelystad

Voorjaarsnota 2008 heeft als thema Waarmaken

Na de eerste Voorjaarsnota van deze collegeperiode die in het teken stond van de inkleuring van de missie van het college: Iedereen doet mee en de tweede Voorjaarsnota met het thema Koers houden is nu de derde Voorjaarsnota van het college gereed.

Het thema dat aan deze Voorjaarsnota is meegegeven is Waarmaken. Met tevredenheid kan worden geconstateerd dat de doelstellingen van het college, zoals deze zijn vastgelegd in het collegeprogramma, in de eerste twee jaar al voor 75% gerealiseerd zijn. Het gaat er nu nog om de puntjes op de i te zetten en de doelen van het college volledig waar te maken.

Financieel fundament

In deze Voorjaarsnota zijn de nog niet gedekte plannen uit het collegeprogramma voorzien van een financieel fundament. De belangrijkste plannen waar ruimte voor is gemaakt zijn voor de uitvoering van de nog dit jaar vast te stellen Cultuurnota, de Integratienota, het strategisch marketingplan, het realiseren van een derde sporthal, impulsmaatregelen voor de brede school, de IPR/MKB regeling om het vestigingsklimaat en de productiestructuur te verbeteren, het urgentieprogramma woonoffensief en investeringen in het hoofdfietsnetwerk.

Digitaal

Ook is in deze Voorjaarsnota de eerste forse stap van de ambitie van het collegeprogramma om alles wat wettelijk is toegestaan ook voor 2010 digitaal aan de burger beschikbaar te stellen, financieel vertaald. Tenslotte is de financiële inzet bepaald om uiterlijk 2010 als organisatie in control te zijn inclusief de implementatie van een nieuw financieel/administratief systeem ter vervanging van het dan afgeschreven huidige systeem.

Inwoners

Iedereen doet mee was en is de rode draad bij het beoordelen van bestaand en nieuw beleid. De inwoners van Lelystad vormen het vertrekpunt en zijn de inspiratiebron bij het nadenken over beleid, bij het ontwikkelen van activiteiten en bij het beoordelen van de prestaties.

In deze Voorjaarsnota wordt het financiële perspectief geschetst van een gerealiseerd collegeprogramma met een stevige inzet op de dienstverlening aan de burger en een duurzaam fundament om als gemeenteraad en college in dienst van de samenleving van Lelystad optimaal te kunnen werken en functioneren. Daarmee is het morgen nog niet allemaal klaar. Vandaar het motto waarmaken samen met alle inwoners en betrokkenen.

De Voorjaarsnota wordt 10 en 12 juni tijdens openbare raadsvergaderingen behandeld door de gemeenteraad.
---