Gemeente Valkenswaard

Moedige Moeders

Oproep voor Moedige Moeders

In het kader van het project 'Alcohol, drugs en jongeren' doet de gemeente een oproep namens enkele Moedige Moeders in Valkenswaard aan andere moedige moeders om de krachten van ouders te bundelen om samen op te trekken tegen het overmatige gebruik van drugs en alcohol in het gezin.

Een moedige moeder is een moeder of vader van een verslaafde die niet langer kan aanzien dat haar kind ten onder gaat aan het gebruik van drugs en alcohol. Zij wil er daadwerkelijk iets aan doen. Moeders komen bij elkaar tijdens gespreksavonden en wisselen ervaringen uit. Ook wordt dan informatie uitgewisseld over de verschillende mogelijkheden op gebied van verdere hulp en begeleiding.

Bezorgde moeders
De moeders proberen ervoor te zorgen:

* dat hun kinderen worden geholpen om van hun verslaving af te komen en

* dat jongeren die nog geen drugs gebruiken, minder risico lopen om met drugs in aanraking te komen.

Moedige Moeders is van oorsprong een initiatief van bezorgde moeders in Volendam (2004). Inmiddels verrijzen her en der in het land soortgelijke initiatieven. In Valkenswaard zijn recent drie moeders begonnen met een initiatief om te kijken naar mogelijkheden voor een groep in Valkenswaard.

Lotgenoten
Ouders kunnen meer doen dan zij zelf denken. Zij doen via deze weg een oproep aan lotgenoten om aan te sluiten bij de gespreksgroep. Herkent u zich in de geschetste problematiek en wilt u meepraten, neem dan contact op met één van de onderstaande contactpersonen: Riet (vertrouwenspersoon en initiatiefneemster) telefoon 06-40359576 of J. van Heel van GGzE (maatschappelijke steunsystemen), telefoon 06-51633286. Meer informatie over Moedige Moeders is te vinden op de site www.moedigemoeders.nl.