Gemeente Rotterdam

Drie horeca-inrichtingen gesloten in Rotterdam

Burgemeester trekt vergunning restaurant 'Nieuw Min Kie' in

Burgemeester I.W. Opstelten heeft de exploitatievergunning van afhaalrestaurant 'Nieuw Min Kie' aan het Burgemeester Meineszplein voor een periode van 6 maanden ingetrokken. De reden hiervoor is het herhaaldelijk te werk stellen van personen die in Nederland geen werk mogen verrichten. Dit is een overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Het beleid van de gemeente is erop gericht de uitbuiting van illegale werknemers te bestrijden. Reden voor het intrekken van de vergunning is ook dat er dit moment geen vertrouwen is in een goede exploitatie en de aantasting van de openbare orde. Dit besluit is genomen op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Burgemeester sluit 'Cafetaria Crooswijk'

Burgemeester I.W. Opstelten heeft besloten 'Cafetaria Crooswijk' aan de Paradijslaan te sluiten voor een periode van 6 maanden. Aanleiding hiervoor is een steekincident in het cafetaria waarbij een bezoeker gewond is geraakt. Hierdoor is de openbare orde ernstig verstoord. De exploitant/beheerder is hierbij tevens nalatig geweest. Ondanks gesprekken met politie en de deelgemeente Kralingen-Crooswijk zorgt het cafetaria voor overlast in de buurt, waarover omwonenden veelvuldig bij de politie hebben geklaagd. Gezien de ernst van het steekincident en de overlast voor de buurt moet het cafetaria in het belang van de openbare orde voor 6 maanden dicht. Het besluit is genomen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Burgemeester sluit 'Bar Romance'

Burgemeester I.W. Opstelten heeft besloten 'Bar Romance' aan de Nieuwe Binnenweg voor een periode van 12 maanden te sluiten op grond van de Opiumwet. De aanleiding is een actie preventief fouilleren waarbij een hoeveelheid cocaïne en heroïne is aangetroffen die de maximale gebruikshoeveelheid overschreed. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een handelsvoorraad. Al eerder was er in en om de bar waarschijnlijk sprake van drugshandel en veroorzaakten bezoekers overlast in de omgeving. De horeca-inrichting ligt in een veiligheidsrisicogebied, wat betekent dat het woon- en leefklimaat er onder druk staat. In het gebied zijn regelmatig acties preventief fouilleren. Om de openbare orde te herstellen moet de bar voor een jaar dicht.

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam