Gemeente Dalfsen

Landschapsontwikkelingsplan Dalfsen

16-05-2008

Landschapsontwikkelingsplan (LOP). Doe mee aan het onderzoek !

Dalfsen - Eind april is de gemeente Dalfsen gestart met het opstellen van een landschapsontwikkelingsplan (LOP) voor haar gemeente. Het grote aantal ontwikkelingen in het buitengebied van Dalfsen drukt een stempel op het landschap. Belangstellenden kunnen hun mening over het landschap van Dalfsen geven door de vragenlijst op www.dalfsen.nl in te vullen.

In de Plattelandsvisie Dalfsen, die in april 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld, is aangegeven dat de ontwikkelingsmogelijkheden voor de ruimtelijke kwaliteit verder moeten worden uitgewerkt in een LOP. Daarnaast zijn de huidige gemeentelijke landschapsbeleidsplannen verouderd en aan vervanging toe. Het LOP wordt een visie op het veranderende landschap in het buitengebied van Dalfsen, uitgewerkt in wensen en concrete en uitvoerbare projecten.

De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk dat het LOP een breed gedragen plan wordt. Daarom wil Dalfsen ook een breed publiek betrekken, uitdagen en inspireren om mee te denken over het LOP.

Klankbord

Naast het gemeentelijk projectteam wordt een klankbordgroep in het leven geroepen. Hierin neemt een brede vertegenwoordiging van belanghebbenden deel. Later in het planvormingsproces vindt een informatieavond plaats. Gedurende het proces houden wordt iedereen op de hoogte gehouden via de website van de gemeente, www.dalfsen.nl.

Mening

Voordat Dalfsen start met het ontwikkelen van een visie op het landschap in Dalfsen en de wijze waarop dit de komende jaren ontwikkeld moet worden, wil de gemeente de bevolking en belanghebbenden graag naar hun mening over het landschap in Dalfsen vragen.

Dit kunnen zij doen door in de periode van maandag 19 mei tot en met zondag 1 juni 2008 de vragenlijst op de gemeentelijke website in te vullen: www.dalfsen.nl/landschap. De resultaten van de meningpeiling worden anoniem behandeld en gebruikt voor de verdere planvorming. Afbeelding LOP gebieden