Gemeente Medemblik

Medemblik zet extra in

Vanaf de tweede helft van deze maand gaan drie extra toezichthouders voor gemeente Medemblik aan de slag. In een later stadium wordt één van hen benoemd tot buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Zij worden onder andere ingezet om toe te zien op de openbare orde en veiligheid, de leefbaarheid en de problematiek rond hangjongeren. De BOA zal tevens een proces verbaal en/of bekeuring kunnen uitschrijven in het kader van bij voorbeeld foutparkeren.

Met deze maatregel wordt tegemoet gekomen aan de behoefte aan meer en beter toezicht op allerlei gebieden en binnen het gehele grondgebied van de gemeente Medemblik. Ook wordt ingesprongen op het capaciteitsprobleem bij de politie waardoor de handhaving van vergunningsvoorwaarden en APV-artikelen onder druk komt te staan.

Ogen en oren
De maatregel past ook binnen het beleid van gemeente Medemblik om de (dertien) kernen zo vitaal en leefbaar mogelijk te houden. Voor deze maatregel is door de gemeenteraad op jaarbasis een bedrag van ongeveer EUR 150.000 ter beschikking gesteld. Burgemeester Theo van Eijk, verantwoordelijk portefeuillehouder, ziet een belangrijke rol weggelegd voor de toezichthouders en BOA. `Zij worden de oren en ogen van gemeente Medemblik.'