Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 16 mei

* POLITIE ONDERZOEKT POGING BEROVING TAXICHAUFFEUR

ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar een poging beroving van een taxichauffeur op de Aalsdijk. Twee jongens pakten de 59-jarige taxichauffeur beet en bedreigden hem met een mes. Ze eisten geld. De man weigerde dit en rukte zich los waarop het tweetal er zonder buit vandoor ging. De politie stelt een nader onderzoek in en zal, indien aanwezig, gebruik maken van camerabeelden.


* AANHOUDING NA STRAATROOF
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee mannen aangehouden nadat medewerkers van de afdeling cameratoezicht hadden gezien dat ze iemand hadden beroofd. Donderdagavond rond half negen zagen de medewerkers van de afdeling cameratoezicht dat er mogelijk gedeald zou worden in de omgeving van de Bajonetstraat. Gewaarschuwde politiemensen gingen ter plaatse, waarna de cameramedewerkers zagen dat er enkelen wegliepen en één achterbleef. Na een onderzoek in de omgeving houden politiemensen na een achtervolging twee verdachten aan op de West-Kruiskade. Het Rotterdamse tweetal van 30 en 41 jaar is overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Het 39-jarige slachtoffer uit Cannes verklaarde dat de mannen geld van hem hadden gestolen.


* VIJF JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR STRAATROOF

SPIJKENISSE - Aan de hand van een goed signalement zijn 5 jongeren, allen afkomstig uit Spijkenisse en in leeftijd varierend tussen de 15 en 17 jaar oud, donderdagmiddag op de Baarsveen aangehouden. Een 18-jarige stadsgenoot werd door het vijftal rond vier uur op de Baarsveen van zijn tas en mobiele telefoon beroofd. Direct waarschuwde hij de politie die direct een onderzoek instelde. Op de Baarsveen terhoogte van De Landmeter werd de groep aangetroffen. Bij de 15-jarige jongen werd de mobiele telefoon van het slachtoffer aangetroffen, waarna de groep werd aangehouden. Allen zijn ingesloten. De ouders van alle verdachten zijn in kennis gesteld van deze aanhouding.


* GETUIGENOPROEP BEROVING
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster wil graag in contact komen met getuigen van een beroving in een auto op de Veldstraat. Donderdagavond kort voor elf uur werd een 27-jarige Rotterdammer in zijn auto door meerdere mannen bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. In de auto zaten ook de vrouw en een vriendin van de Rotterdammer. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de recherche van het district Feijenoord-Ridderster, telefoonnummer 0900-8844. Met name twee fietsers die vermoedelijk tijdens de beroving voorbij fietsten worden verzocht zich te melden. Anoniem kunt u ook uw tips doorgeven, 0800-7000.


* TWEE RIJBEWIJZEN INGEVORDERD NA SNELHEIDSOVERTREDING

NIEUWEHOORN/SPIJKENISSE/HELLEVOETSLUIS - Tijdens een snelheidscontrole die politieagenten donderdag hielden op de Rijksstraatweg en de Groene Kruisweg zijn twee rijbewijzen ingevorderd. Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijke aanrijdingen als gevolg van snelheid te verkleinen werd de snelheidscontrole tussen drie uur 's middags en half tien 's avonds gehouden. Op de Rijksstraatweg kregen 4 automobilisten een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van deze man is ingevorderd. Op de Groene Kruisweg kregen 3 bestuurders een bekeuring. Eén van hen reed 137 km/uur waar 80 is toegestaan ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens zijn vier automobilisten bekeurd voor het rijden met getinte zijramen (2) en het rijden met een verlopen APK-keuring (2). Op de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis controleerden politieagenten, op verzoek van bewoners, de snelheid tussen half twee en kwart over drie. Hier lapten vijf bestuurders de maximumsnelheid aan hun laars en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 66 km/uur.


* POLITIEMENSEN LICHT GEWOND NA ARRESTATIE VERDACHTEN HELING

PRINS-ALEXANDER - Drie politiemensen van het district Oost zijn in de nacht van donderdag op vrijdag licht gewond geraakt tijdens de aanhouding van twee Rotterdammers van 16 en 49 jaar. Kort na middernacht kreeg de politie een melding van een burenruzie op de Grote Wielen. Ter plaatse bleek dat de ruzie was ontstaan nadat een jongen in de schuur van zijn buren gestolen onderdelen van zijn scooter zag. De politie wilde de 16-jarige jongen aanhouden op verdenking van heling. Op het moment dat de agenten de woning in wilden gaan met de verdachte, werd één van hen geduwd door de 49-jarige vader van de verdachte. Ook probeerde de man een agente te slaan. Er onstond een worsteling tussen de twee verdachten en de politiemensen. Hierbij werd gebruik gemaakt van pepperspray. Drie politiemensen liepen lichte verwondingen aan onder meer rug, pols en handen op. De politie heeft de verdachten gearresteerd en nam de scooteronderdelen, voor nader onderzoek naar de herkomst, in beslag. Ook werd een kleine hoeveelheid cocaine in beslag genomen.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR ONZEDELIJKE HANDELINGEN

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een 21-jarige jongen aangehouden na een melding van het ondermeer onzedelijk betasten van een 15-jarig meisje. Donderdagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding dat een jongen onzedelijke handelingen had verricht bij een Rotterdams meisje in een parkje. Zij was een nabijgelegen school aan de Valkeniersweg binnengelopen om dit te melden. Op basis daarvan heeft de politie in het park onderzoek gedaan. Verder recherchewerk heeft geleid naar een verdachte; deze 21-jarige jongen uit Leiderdorp is door politiemensen vrijdagochtend rond half acht uit zijn woning gehaald en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Aan het slachtoffertje en haar familie is slachtofferhulp aangeboden.