Twee rijbewijzen ingevorderd

't Harde/Ermelo, 16-05-2008 o De politie heeft donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag 16 mei in 't Harde en in Ermelo twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De rijbewijzen van de bestuurders werden ingevorderd en de politie maakt naast het opgelegde rijverbod een proces-verbaal op.

Een 55-jarige automobilist uit 't Harde reed rond 23.00 uur met onder andere te hoge snelheid op de Eperweg in t Harde. De bestuurder kon hem op de Oude Bovendwarsweg staande houden. Een blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. De man blies na zijn aanhouding op het bureau 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man volgt een proces-verbaal.

De tweede aanhouding vond rond 01.10 uur plaats aan de Lange Haeg in Ermelo. Een 25-jarige vrouw uit Ermelo werd staande gehouden voor een verkeerscontrole. Een blaastest gaf aan dat zij onder invloed was. Na de aanhouding blies zij op het bureau 0,8 promille. Ze bleek beginnend bestuurder waarna haar rijbewijs werd ingevorderd.