Senternovem


16-05-2008 | Inspiratiebijeenkomsten voor raadsleden over duurzaam inkopen

In opdracht van de VNG organiseert SGBO acht regionale avondbijeenkomsten speciaal voor raadsleden. De bijeenkomsten zijn bedoeld om nader te informeren en te inspireren. Ook raadsgriffiers en leden van lokale rekenkamer(commissie)s zijn van harte welkom. De bijeenkomsten gaan over de verantwoordelijkheid en de rol van de raad bij duurzaam inkopen.

Het rijk wil in 2010 voor 100% duurzaam inkopen. De gemeenten streven naar 75% duurzaam inkopen in 2010 en 100% in 2015. De VNG ondersteunt de ambitie van het rijk en wil samen met het rijk zich sterk maken om een duurzame productie afdwingen bij het bedrijfsleven. Daarom heeft de VNG het ondersteuningsprogramma `Duurzaam inkopen' opgesteld. Het project richt zich op raadsleden, portefeuillehouders en op ambtenaren die zich bezig houden met duurzaamheid en inkopen.

Bekijk meer informatie en de data de folder Raadsledenbijeenkomst Duurzaam Inkopen. (Karin kun je hierop een link maken naar de folder (Adobebestand), zie bijlage.
Kijk voor meer informatie ook op de website van de VNG [opent in een nieuw scherm].

Vanaf de nazomer tot in het najaar volgen ook de bijeenkomsten voor ambtenaren. Data en locaties worden nog definitief vastgesteld. Wij houden u hiervan op de hoogte. Voorlopig zijn de data als volgt:
- 30 september 2008 Beurs WTC te Rotterdam
- 2 oktober 2008 Regardz Amsterdam Centrum
- 7 oktober 2008 IJsselpaviljoen te Zutphen
- 16 oktober 2008 Hotel Van der Valk te Assen
- 22 oktober 2008 Sofitel Cocagne Hotel te Eindhoven
- 10 november 2008 Regardz De Eenhoorn te Amersfoort

Downloads

Folder raadsleden