Ministerie van Financiën

Controle Amsterdams bedrijfsgebied Papaverhoek

nieuwsbericht | 16-05-2008 | Directie Voorlichting

De Belastingdienst, gemeente Amsterdam, stadsdeel Amsterdam-Noord, Politie en Arbeidsinspectie hebben donderdag 15 mei van 10.00 tot 16.00 uur een integrale controleactie gehouden op het bedrijfsterrein Papaverhoek in Amsterdam-Noord. De controle richtte zich o.a. op naleving van fiscale verplichtingen, milieueisen, illegale arbeid en onderbetaling. Bij de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd.

De Belastingdienst stuitte bij verschillende bedrijven op een gebrekkige administratie. Een complete administratie is nodig voor de fiscale en administratieve verplichtingen voor de omzet- en loonbelasting. Tijdens de controle is daarnaast informatie over de financiële positie van de ondernemers verzameld. Bij een aantal ondernemingen wordt vervolgonderzoek ingesteld.

De Arbeidsinspectie doet vervolgonderzoek naar illegale arbeid bij een bedrijf.
De Milieupolitie heeft acht processen verbaal opgemaakt voor het lozen van chemische stoffen via het riool en het dumpen van afval op straat.

Stadsdeel Amsterdam- Noord controleerde o.a. of de bedrijven voldoen aan de milieueisen, of het gebruik van de panden conform het bestemmingsplan is en het gebruik en de inrichting voldoen aan de wettelijke eisen. De dienst Milieu en Bouwtoezicht heeft overtredingen van het bestemmingsplan geconstateerd en bekijkt de mogelijkheden voor handhavend optreden.

De politie trof twee hennepplantages aan die werden ontmanteld; een persoon die op de opsporingslijst stond, werd aangehouden en er werd een gestolen scooter aangetroffen. De Nuon heeft illegaal aftappen van elektriciteit vastgesteld bij de hennepplantages. Omdat er in het Papaverhoekgebied veel garagebedrijven zijn is vanuit de politie ook op de kentekens van de aanwezige auto's gecontroleerd.

De actie is gecoördineerd door stadsdeel Amsterdam-Noord. De Papaverhoek wordt gekenmerkt door bedrijven in de vorm van garages, opslag en panden waarvan de exploitatie onduidelijk is, ze wisselen regelmatig van eigenaar en/of lijken weinig klandizie te hebben. Voor zover nodig zullen de gegevens verder worden uitgezocht door de verschillende instanties. Dit kan er toe leiden dat naar de betrokken eigenaren c.q. exploitanten van panden en/of bedrijven bestuursdwang of andere vormen van handhaving zal worden opgelegd.

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Uitvoering


* Laatst aangepast: 16-05-2008