Gemeente Barneveld


Samenwerkingsovereenkomst voor Kulturhus Kootwijkerbroek

BARNEVELD, 15 mei 2008

Donderdag 15 mei 2008, hebben Woningstichting Barneveld, 't Zorgkruispunt, Vereniging Dorpshuis Kootwijkerbroek, Vereniging Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek en de gemeente Barneveld de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het beheer en de exploitatie van het Kulturhus in de kern Kootwijkerbroek. Alle partijen hebben in de afgelopen periode ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerkingsovereenkomst is nodig, omdat vijf partijen in meer of mindere mate met elkaar het Kulturhus Kootwijkerbroek beheren:


- Woningstichting Barneveld is verantwoordelijk voor het wooncomplex, dat luistert naar de naam Schoonbeek.


- Vereniging Dorpshuis Kootwijkerbroek is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het dorpshuisgedeelte, dat de naam De Essenburcht heeft gekregen.


- 't Zorgkruispunt is verantwoordelijk voor de medische activiteiten.


- Vereniging Plaatselijk Belang levert de voorzitter van de raad van participanten en houdt het algemeen belang voor de kern Kootwijkerbroek in de gaten.


- De gemeente Barneveld is onder andere vanwege de bibliotheekvoorziening en de muziekschool bij het project betrokken.

Lysander Marketing, Media & Design uit Kootwijkerbroek ontwerpt winnend beeldmerk

Voor het Kulturhus Kootwijkerbroek is ook een speciaal beeldmerk ontworpen. Inwoners van Kootwijkerbroek hebben de afgelopen periode namen voor het nieuwe Kulturhus Kootwijkerbroek kunnen indienen. Marleen Tomassen uit Stroe heeft de winnende naam (voor het dorpshuisgedeelte) verzonnen: De Essenburcht. Het wooncomplex gaat Schoonbeek heten en 't Zorgkruispunt wás al een bestaande naam.

Op basis van de namen zijn vormgevers uit de gemeente Barneveld in de gelegenheid gesteld om een beeldmerk te ontwerpen. Lysander Marketing, Media & Design van de Wesselseweg uit Kootwijkerbroek heeft het winnende beeldmerk voor de drie onderscheiden delen van het Kulturhus Kootwijkerbroek ontworpen. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is het beeldmerk gepresenteerd en toegelicht door de heer B. van Luttikhuizen van Lysander.

Opening

Nu de samenwerkingsovereenkomst is ondertekend, kan verder worden gewerkt aan het feestelijke openingsprogramma van het Kulturhus Kootwijkerbroek. Op dinsdag 8 juli 2008 wordt het Kulturhus Kootwijkerbroek officieel geopend. Ook in de dagen daarna is er volop gelegenheid om kennis te maken met het Kulturhus aan de Schoonbeekhof. Daarover volgt op een later moment méér uitgebreide informatie. Mutatiedatum 16/05/2008