Algemene Inspectiedienst (AID)

Tweede onderzoek naar tevredenheid over AID-controles

16-05-2008

De komende weken laat de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opnieuw een telefonisch onderzoek uitvoeren onder geïnspecteerden. Zo worden ondermeer landbouwers, transporteurs, veehouders, dierenartsen, vissers en mengvoederbedrijven benaderd die de afgelopen twee jaar een controle van de AID hebben gehad.

Het onderzoek is een vervolg van eenzelfde onderzoek dat twee jaar geleden is gehouden. Het doel is een beeld krijgen hoe een AID-controle wordt ervaren, in vergelijking met het onderzoeksresultaat van 2006. Het onderzoeksbureau Synovate benadert voor het telefonisch onderzoek een kleine duizend bedrijven. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. De uitvoering van het tevredenheidsonderzoek gebeurt door een onafhankelijk bureau om zo de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen.

De uitkomsten van het onderzoek en de meningen van de deelnemers moeten uiteindelijk zorgen voor een verdere optimalisering van de controles en de andere AID-werkzaamheden.

Resultaten onderzoek 2006
Controleurs van de Algemene Inspectiedienst (AID) worden over het algemeen positief beoordeeld. Dit was een van de conclusies uit het onderzoek van 2006. Ongeveer vijfenzeventig procent van de 591 geïnterviewden was tevreden over de manier waarop de controleur zich tijdens een controle presenteert en de manier waarop de controle wordt uitgevoerd. Een grote meerderheid vond de AID-controleur ook deskundig.

Deze uitkomsten en ook de minder positieve punten zijn de afgelopen twee jaar meegenomen als verbeterpunten. Ook zijn de resultaten uitvoerig besproken met een groep ondernemers tijdens meerdere bijeenkomsten.
Alleen voor de media. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter van de AID, 045-5466223 of 06-48132318.