Project Gemeente Westland

besparen
Gemeente Westland helpt bij water besparen
Publicatiedatum: 16-05-2008

De gemeente Westland wil het haar inwoners makkelijker maken om water te besparen. Daarom krijgen ze in de periode 16 mei t/m 26 juni 2008 een fikse korting op de aanschaf van een regenton. De actie geldt alleen voor de inwoners van Westland en de korting geldt alleen voor aankoop bij Tuincentrum De Intratuin Monsterseweg 129 in s-Gravenzande.
Op de site van de Intratuin www.intratuin.nl/sgravenzande is meer informatie te vinden en kan er ook online besteld worden. De korting geldt voor verschillende soorten regentonnen (kunststof en hout), de voet en de bijbehorende aansluitset.

Waarom een regenton?
Van al het water op de wereld is minder dan 1% zoet water. Alleen zoet water kunnen we drinken. Water drinkbaar maken duurt lang en kost veel tijd. Daarom moeten we met zijn allen zuinig omgaan met drinkwater. U kunt drinkwater besparen door regenwater op te vangen in een regenton. Met regenwater kan heel veel. De planten water geven natuurlijk, maar ook de ramen of auto wassen of de vijver bijvullen. Dat scheelt al snel 7.000 liter drinkwater (gelijk aan 175 keer douchen) per jaar en is ook zichtbaar op de waterrekening!
Als u het regenwater opvangt in een regenton en het vervolgens gebruikt, dan helpt u ook nog het milieu. Want water dat opgevangen is in de regenton, hoeft niet naar het riool. En dus is het niet nodig om het schoon te maken in de afvalwaterzuivering.

Waterplan
De gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland werken hard aan het vergroten van de waterbergingscapaciteit en de waterkwaliteit. In het Waterplan Westlands water nu en later, dat van 16 mei t/m 26 juni 2008 ter inzage ligt, zijn tal van maatregelen opgenomen om ervoor te zorgen dat in Westland wateroverlast wordt voorkomen, het water schoon blijft en de recreatieve en cultuurhistorische waarde van het Westlandse water behouden blijft. Niet alleen de gemeente en het waterschap nemen maatregelen; u kunt zelf ook een bijdrage leveren. Door water op te vangen in een regenton en dit vervolgens te gebruiken, worden kosten bespaard en wordt een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van het Westlandse oppervlaktewater.