Politie Zuid-Holland-Zuid

16/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 16-05-2008 o Persberichten district II

BESCHONKEN MAN NIET VAN DE WEG TE KRIJGEN
GORINCHEM Een 42-jarige man uit Prinsenbeek is in de nacht van donderdag 15 mei op vrijdag 16 mei door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Daarbij is zijn rijbewijs ingevorderd omdat de man een promillage blies van 1,7 promille (760 ugl). De grens ligt op 0,5 promille.
Een zeer alerte weggebruiker belde de politie bij het zien van de slingerende automobilist op de A27. Surveillerende agenten namen poolshoogte en zagen de man rijden op de rijksweg bij Gorinchem. Hij slingerde inderdaad behoorlijk waarbij hij tot twee keer toe rakelings langs de vangrail reed. De dienders gaven de bestuurder meerdere stoptekens maar de man reageerde nergens op. Hij weigerde zelfs zijn auto aan de kant van de weg te zetten toen de agenten met optische signalen, blauwe zwaailampen aan, knipperend groot licht en het bord Stop Politie aan, zowel voor hem als achter hem gingen rijden. Na ongeveer 20 kilometer werd met behulp van een opvallend voertuig van de politieregio Midden-West Brabant het voertuig tot stoppen gedwongen door hem de pas af te snijden. Dit gebeurde ter hoogte van Breda.

AANRIJDING
GORINCHEM Op de kruising Newtonweg/Galvaniweg heeft donderdagmiddag 15 mei een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een snorfietser. De automobiliste een 44-jarige vrouw uit Papendrecht reed over de Galvaniweg. Zij verleende op eerder vermeld kruispunt geen voorrang aan de voor haar van rechts komende snorfietser, een 18-jarige jongeman uit Herwijnen. Het been van de snorfietser kwam even klem te zitten tussen de snorfiets en de personenauto. Daarna klapte de jongen met zijn schouder op de motorkap. Hij werd met pijn in been en schouder naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij onderzocht en vastgesteld dat er geen sprake was van ernstig letsel. Wel heeft hij een dikke zere knie.

AUTO GESTOLEN NA INBRAAK IN WONING
PAPENDRECHT In de nacht van woensdag 15 mei op donderdag 16 mei is ingebroken in een woning aan de Biezenhaak. Terwijl de bewoner lagen te slapen, zag de dader(s) kans om via de voordeur binnen te komen. Vermoedelijk door het slot open te hengelen aangezien die niet op het nachtslot zat. Binnen werden de autosleutels en vervolgens de auto voor de deur weggenomen. Het gaat om een grijze Audi A3 met het kenteken 49-TZ-TJ. Door de gedupeerde is aangifte gedaan.

BOOS
GORINCHEM Een 24-jarige man uit Gorinchem is donderdagavond 15 mei door de politie aangehouden in een woning in de Tiende Penninglaan. De politie kreeg de melding dat de man in huis vernielingen pleegde naar aanleiding van problemen met zijn vriendin. Zij was inmiddels het huis ontvlucht in afwachting van de politie. Dienders namen poolshoogte en constateerden dat de man onder invloed van drank was. Hij had diverse spullen vernield en kwam verward over. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Onderweg probeerde hij de politiebus uit te komen maar dit mislukte door alert optreden van de agenten. De man is ingesloten.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
PAPENDRECHT Een 22-jarige man uit Ridderkerk is donderdagavond 15 mei door de politie aangehouden na doorrijden na een aanrijding. De jongeman zette een collega af in de Vijzellaan in Papendrecht. Bij het achteruit rijden in die straat botste hij tegen een geparkeerd voertuig. In plaats van gegevens achter te laten of uit te zoeken van wie de auto was, ging de automobilist ervandoor. Twee spelende jongens hoorden de klap en zagen de auto wegrijden. Ze noteerden het kenteken waarna de politie werd ingeschakeld. Die zocht de man op, op zijn woonadres in Ridderkerk. Hij bekende en zei in paniek te zijn geraakt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN WILDSTROPERIJ
LEXMOND De politie heeft donderdagavond 15 mei een 43-jarige man uit Hei en Boeicop aangehouden op verdenking van wildstroperij. De politie kreeg de melding dat er een ree was afgeschoten door stropers op het terrein van de Nieuwe Rijksweg. De politie ondernam direct actie en ging op onderzoek uit. De aangehouden verdachte troffen ze op het fietspad langs het Merwedekanaal. Hij had natte schoenen en broekspijpen en gedroeg zich verdacht. Het terrein werd afgezocht en er werd een dode ree aangetroffen. De man is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht.

GEZOCHTE VROUW VAN VLUCHTSTROOK GEHAALD
PAPENDRECHT Een 27-jarige verwarde Francaise is donderdagmiddag 15 mei aangehouden door de politie. Ze werd opgemerkt door een agent op de vluchtstrook net voor de afrit Papendrecht in de richting van Rotterdam. Na controle van haar gegevens bleek ze als vermist te zijn opgegeven in Frankrijk waarop ze meegenomen werd naar het bureau. Na verhoor en het inlichten van diverse instanties werd de vrouw haar psychische gesteldheid onderzocht en beoordeeld dat ze weer weg mocht. Ze is voornemens terug te gaan naar Frankrijk