Politie Zuid-Holland-Zuid

16/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 16-05-2008 o Persberichten district I

DRONKEN FIETSER AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 15 mei een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Eemsteynstraat. Hij was dusdanig onder invloed van alcohol dat de man niet meer kon fietsen. Surveillerende agenten waren bezig met een controle toen hun aandacht werd getrokken naar een man die met fiets en al op de grond lag. De dienders gingen er heen en vroegen de man wat er aan de hand was. De 31-jarige zei dat er niets was. Hij was echter wel zichtbaar onder invloed van alcohol, kon daardoor niet op zijn benen staan en sprak met dubbele tong. De man stapte toch op zijn fiets en reed al slingerend weg waarbij hij tegen de richting in een rotonde op reed. De politie maande de man tot stoppen maar daar gaf hij in eerste instantie geen gehoor aan. Uiteindelijk stopte hij wel maar wilde zich vervolgens niet legitimeren. Uiteindelijk kwam na fouillering een id-bewijs tevoorschijn. De politie nam hem mee naar het bureau maar de man werkte niet bepaald mee. Door zijn staat van dronkenschap moesten de agenten hem de bus uitslepen. Tot vier keer toe werd getracht hem een blaastest af te nemen maar die mislukten. Daarop werd hij weer ingesloten.

KUNSTGRAS VOETBALVELDJE IN BRAND
DORDRECHT Donderdagavond 15 mei omstreeks 21.30/21.45 uur is zon 20 m2 kunstgras in vlammen opgegaan in de voetbalkooi in de Mecklenburgstraat. De brand werd gemeld door een omwonende die jongeren in de weer zag bij de kooi. De brandweer bluste de brand en kreeg daarbij hulp van een fikse regenbui. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie vermoedt brandstichting en onderzoekt de zaak.

BOETE VOOR TE HARD RIJDEN
DORDRECHT Een 27-jarige Belg heeft donderdagavond 15 mei een boete van 440 euro gehad voor te hard rijden. Surveillerende agenten merkten de snelheidsduivel op, op de A16 en klokten zijn snelheid op 150/160 kilometer per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Na overleg met de officier van justitie kreeg de automobilist de bekeuring.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT - Een 12-jarig meisje en haar moeder hebben donderdagavond 15 mei op het politiebureau moeten verschijnen in verband met een gestolen fiets. Surveillerende agenten zagen die avond het meisje op de tweewieler zonder origineel slot rijden in de Kotterstraat. Na controle van het framenummer bleek het vervoersmiddel gestolen in 2007 vanuit een tuin in de Van Baerlestraat. De 12-jarige moest mee naar het bureau waar haar moeder ook later naartoe kwam. Die verklaarde de fiets van een onbekende gekocht te hebben. Ze deed afstand van de fiets. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

JONGEN (12) BEROOFD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 12-jarige jongen uit Dordrecht is donderdagmiddag 15 mei rond het tijdstip van 17.10-17.15 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. Dit gebeurde op het fietspad langs de N3, de verbindingsweg tussen de Abraham Kuyperweg en de Zuidendijk in de wijk Crabbehof. De beroving vond plaats ter hoogte van het zwembad. De 12-jarige fietste naar huis. Op het fietspad haalde hij drie onbekende jongens in waarna hij plots in zijn nek werd geslagen. Hij werd duizelig en stopte waarna hij werd klemgereden. De drie eisten geld van hem. Omdat hij dit niet bij zich had, gaf hij uit angst zijn mobiele telefoon. Het signalement van de daders is als volgt: het zou gaan om drie negroïde jongens in de leeftijd van 16 jaar. Ze waren gekleed in het zwart en droegen ondanks het warme weer jacks. Een van hen had een BMX fiets bij zich. De ander had dreadlocks en de derde droeg een donker mutsje.
Van het slachtoffer is een aangifte opgenomen. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk heeft iemand iets van deze beroving gezien of tips over de mogelijke verdachten. Getuigen en/of anderen die meer weten worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Op de kruising H.A. Lorentzstraat/Christiaan Huygensstraat heeft donderdagmiddag 15 mei een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een fietser. Een 21-jarige vrouw uit Zwijndrecht reed op de fiets. Zij verleende geen voorrang aan de personenauto bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Zwijndrecht. De fietsster klapte tegen de auto en vervolgens tegen de grond. Zij werd met nekklachten en een dikke knie naar het ziekenhuis overgebracht.

INBRAAK
DORDRECHT In de nacht van woensdag 14 mei op donderdag 15 mei is ingebroken in een woning aan het Steltenpad. Terwijl de bewoners lagen te slapen, zag de dader(s) kans om binnen te komen via de achterdeur. Die was opengebroken. In het huis werd van alles gestolen waaronder een flatscreen televisie, laptop, mobiele telefoon, portemonnee met inhoud en sleutels. Door de gedupeerden werd direct aangifte gedaan. De politie stelt een sporenonderzoek in.

AUTO EN WAARDEVOLLE SPULLEN GESTOLEN NA INBRAAK IN WONING DORDRECHT In een woning aan de Iroko is in de nacht van woensdag 14 mei op donderdag 15 mei ingebroken. Terwijl de bewoners lagen te slapen, zag de dader(s) kans om binnen te komen via de voordeur die niet op het nachtslot zat. Toen de bewoners s ochtends wakker werden, ontdekten zij dat de voordeur wagen wijd open stond en de auto voor de deur was verdwenen. De dader nam tijdens de inbraak de autosleutels weg in huis maar ook een mobiele telefoon en een portemonnee met inhoud. De gestolen auto betreft een zwarte Renault Megane met het kenteken 79-PH-GJ. De auto heeft een glazen dak en er zitten twee kinderstoeltjes in. Door de gedupeerden is aangifte gedaan. De politie stelt een (sporen)onderzoek in.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Het rijbewijs van een 49-jarige man uit Dordrecht is donderdag 15 mei eind van de middag ingevorderd. De man reed in zijn auto op de Rijksstraatweg waar hij door agenten werd gecontroleerd. Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik werd hem een blaastest afgenomen. Hij blies 1,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Daarop werd de bestuurder aangehouden en meegenomen naar het bureau.

ALSNOG IN DE KRAAG GEVAT
ZWIJNDRECHT Een 23-jarige man uit Zwijndrecht is donderdagmiddag 15 mei aangehouden na een vluchtpoging. Dit ging niet zonder slag of stoot. De man zat in een auto met nog twee personen. Deze inzittenden werden gecontroleerd door de politie omdat zichtbaar was dat ze geen gordel droegen. De controle vond plaats op de Veerweg. De 23-jarige kon zich niet legitimeren. Toen hem werd medegedeeld dat hij was aangehouden, vluchtte hij weg. Meerdere agenten gingen er achter aan. Uiteindelijk werd hij mede dankzij de hulp van omstanders gevonden in de Schrijnwerkersstraat. Eenmaal op het politiebureau aangekomen, bleek waarom hij liever niet meewilde: hij werd gezocht in verband met 119 dagen gevangenisstraf. De man is ingesloten.