Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Beleidsplan Recreatie & Toerisme aangeboden

Woensdagavond is het beleidsplan Recreatie en Toerisme 2007 - 2011 van de gemeente Utrechtse Heuvelrug officieel gepresenteerd. Wethouder Roy Pamboer bood in de Oranjerie in Doorn het beleidsplan aan Mieke Coenen aan; auteur van het beleidsplan.

Pamboer memoreerde eraan dat het beleidsplan tot stand is gekomen door een goede samenwerking met alle ondernemers, branche-organisaties, natuur- en landschappelijke organisaties en gemeentelijke beleidsmedewerkers.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de recreant en de toerist veel te bieden. Het geweldige aanbod aan natuur zoals het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het karaktervolle Kromme Rijngebied wordt extra versterkt door de rijkdom aan landgoederen en kastelen en de specifieke en unieke identiteit van onze dorpen.

In het beleidsplan Recreatie en Toerisme van de gemeente wordt gesteld dat het geweldige aanbod aan natuur wordt versterkt door de rijkdom aan landgoederen en kastelen en de specifieke en unieke identiteiten van de dorpen.

Als gemeente wegen wij het belang van recreatie en toerisme af tegen het respect voor de natuur en de draagkracht van het gebied. Geen massatoerisme, geen ongebreidelde groei van dagtoerisme, maar het identificeren van doelgroepen en het stimuleren van langer verblijf. Ofwel: duidelijk aangeven wat je kunt en wilt bieden zodat de toegevoegde waarde optimaal tot uitdrukking komt. Op deze manier voldoen wij aan de verwachtingen van onze gasten. Hierdoor keert u sneller terug naar ons gebied.

Veel recreanten en toeristen weten de Utrechtse Heuvelrug te vinden. Dit blijkt wel uit het feit dat congrescentra en recreatieverblijven in de gemeente jaarlijks circa 1,2 miljoen overnachtingen boeken.

In het beleidsplan Recreatie en Toerisme staan drie thema's centraal en wordt aan meer dan dertig programma's aandacht besteed die in de komende jaren tot uitvoering komen.

De thema's zijn: 'Beleef het Nationaal Park', 'Recreëren in Weelde' en 'Een verblijf op hoog niveau'.

Het beleidsplan Recreatie en Toerisme is aan de balie in de Gemeentewinkel in Doorn verkrijgbaar.

Laatst gewijzigd: 16 mei 2008