Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Duizendste gemoderniseerde woning in Biddinghuizen

16-05-2008

De woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in Biddinghuizen heeft haar duizendste woning gemoderniseerd. Dat wordt zaterdag 17 mei gevierd tijdens een bijeenkomst waarbij ook minister Vogelaar aanwezig zal zijn. Bij de renovatie is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, klimaat en energiezuinigheid.

Biddinghuizen kampte met sterk verouderde, weinig energiezuinige en eenzijdige woningen. De eerste vijftien jaren sinds het ontstaan van het dorp in 1963 zijn soortgelijke huizen gebouwd. Deze woningen vormden eenderde van de totale woningvoorraad.

De gemeente Dronten, woningcorporatie OFW en bewoners hebben de koppen bij elkaar gestoken en vervolgens zijn allerlei projecten gestart om nieuwe woningen te bouwen en oude woningen te renoveren dan wel te slopen. Het plan is erop gericht om van Biddinghuizen voor de komende veertig jaar een aansprekende wijk te maken. OFW is genomineerd voor de Nationale Energie Toekomst (NET)-trofee, de landelijke prijs van het ministerie van VROM voor energiezuinig wonen en werken.

Directeur Truus Sweringa: ,,Duizend woningen is zowat een kwart van het bezit van OFW en zeker een feestelijke bijeenkomst waard. Dit willen we nog eens onderstrepen met de komst van de minister."