Biologisch voedsel in kantine Zeeburg
16 mei 2008
'Er nog beter uitzien? Dat heb ik toch niet nodig.' Dit is één van de
leuzen waarmee de kantine in het stadsdeelkantoor haar voedsel gaat
aanbieden. Biologisch voedsel. Medewerkers van stadsdeel Zeeburg
genoten op donderdag 15 mei van een eerste voorproefje. Broodjes met
geitenkaas gedrapeerd met walnoten, broodjes met avocado of
eiersalade en wortelsoep. Er waren zelfs biologische gehakt- en
bitterballen. En alles was binnen no time op.
De medewerkers zijn dolenthousiast
Nico Papineau Salm spreekt van een sterke verbetering van het
assortiment ten opzichte van twee jaar geleden, toen hij voor het
eerst in de kantine heeft gegeten. 'Biologisch voedsel past bij het
beleid van Zeeburg. Zeeburg vindt duurzaamheid belangrijk. Dat zit hem
niet alleen in bijvoorbeeld onze energiezuinige bedrijfswagens. Ook
voedsel moet duurzaam en verantwoord zijn. Vanaf vandaag zijn veel
producten in de kantine daarom biologisch.'
De medewerkers van HVO-Querido bereiden elke dag een lekkere lunch
voor medewerkers en bezoekers. Clemens Blaas, directeur van
HVO-Querido: 'HVO-Querido biedt opvang, woonbegeleiding en
dagactiviteiten aan mensen die dat nodig hebben. Jong en oud, mannen
en vrouwen. Op deze manier geeft Zeeburg mensen een kans om actief
deel te nemen aan de samenleving. Daar wil ik Zeeburg voor bedanken.'
De catering van Zeeburg was dus al maatschappelijk verantwoord. De
gedeeltelijke overgang op biologisch voedsel heeft dit versterkt.
Stadsdeel Zeeburg