Stadsdeel Zeeburg

Biologisch voedsel in kantine Zeeburg

16 mei 2008

'Er nog beter uitzien? Dat heb ik toch niet nodig.' Dit is één van de leuzen waarmee de kantine in het stadsdeelkantoor haar voedsel gaat aanbieden. Biologisch voedsel. Medewerkers van stadsdeel Zeeburg genoten op donderdag 15 mei van een eerste voorproefje. Broodjes met geitenkaas gedrapeerd met walnoten, broodjes met avocado of eiersalade en wortelsoep. Er waren zelfs biologische gehakt- en bitterballen. En alles was binnen no time op.

De medewerkers zijn dolenthousiast

Nico Papineau Salm spreekt van een sterke verbetering van het assortiment ten opzichte van twee jaar geleden, toen hij voor het eerst in de kantine heeft gegeten. 'Biologisch voedsel past bij het beleid van Zeeburg. Zeeburg vindt duurzaamheid belangrijk. Dat zit hem niet alleen in bijvoorbeeld onze energiezuinige bedrijfswagens. Ook voedsel moet duurzaam en verantwoord zijn. Vanaf vandaag zijn veel producten in de kantine daarom biologisch.'

De medewerkers van HVO-Querido bereiden elke dag een lekkere lunch voor medewerkers en bezoekers. Clemens Blaas, directeur van HVO-Querido: 'HVO-Querido biedt opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten aan mensen die dat nodig hebben. Jong en oud, mannen en vrouwen. Op deze manier geeft Zeeburg mensen een kans om actief deel te nemen aan de samenleving. Daar wil ik Zeeburg voor bedanken.'

De catering van Zeeburg was dus al maatschappelijk verantwoord. De gedeeltelijke overgang op biologisch voedsel heeft dit versterkt.