Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 16/05

TILBURG, 16 mei 2008

Brandstichting in Udenhout bij Bureau Brabant.

UDENHOUT - Volgende week besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een brandstichting in Udenhout

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart 2008 wordt er brand gesticht in een kapitale woonboerderij in Udenhout. De brand legde het hele woonhuis in de as. In die nacht is er een inbraakalarm bij de boerderij afgegaan. Als een buurman gaat kijken kan hij niets ontdekken. Kort hierna komt er een tweede inbraakalarm en als diezelfde buurman weer gaat kijken ziet hij een gat in de ruit van de woonkamer en vlammen in de woonkamer. De bewoners waren niet thuis ten tijde van de brand. Op de oprit stonden wel verschillende voertuigen en het was dus niet te beoordelen of de bewoners wel of niet thuis waren. Als dat wel zo zou zijn geweest, dan waren de gevolgen wellicht niet te overzien geweest. De schade door toedoen van deze brand is enorm.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 19 mei om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 20 mei om 17.00 uur.

Auto te water, bestuurder onder invloed van alcohol

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 02.30 uur op de lovense Kanaaldijk een 22-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten spoedden zich vanmorgen naar de lovense Kanaaldijk na een ontvangen melding van een auto te water. Ter plaatse trof de politie de 22-jarige bestuurder aan. De man stond doordrenkt aan de kant van het kanaal. Hij vertelde dat zijn auto in het water lag. De politie stelde Rijkswaterstaat in kennis voor het takelen van het voertuig. Op het bureau werd van de automobilist een ademtest afgenomen. Daaruit bleek dat hij 560 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Op het bureau ontkende hij gereden te hebben in de auto. Hij verklaarde wel zijn auto achterna gesprongen te zijn.

Winkeldiefje loopt tegen de lamp

TILBUrG - De politie heeft gisteravond bij een supermarkt op het Paletplein een 13-jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Mederwerkers zagen dat de jongen in de winkel een blikje drinken uit de schappen pakte en daarmee de winkel verliet. Buiten spraken de medewerkers hem aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau werden de ouders van de jongen in kennis gesteld.

Op het Pieter Vreedeplein hebben agenten gistermiddag rond 15.30 uur twee minderjarige Tilburgse meisjes van 16 jaar aangehouden voor diefstal van een paar schoenen uit een schoenenzaak op het Pieter Vreedeplein. Het tweetal liep tegen de lamp op het moment dat ze met de gestolen schoenen een kledingzaak inliepen. Het alarm ging af waarop een beveiligingsmedewerker een onderzoek instelde.

Bij een kledingzaak in de Heuvelstraat heeft de politie gistermiddag rond 13.30 uur twee vrouwen van 18 en 17 jaar, afkomstig uit Hooge Zwaluwe en Zevenbergen aangehouden voor diefstal.
Beveiligingsmedewerkers betrapten het tweetal bij het stelen van kleding en sieraden.

Politie houdt minderjarige aan voor heling fiets

TILBURG - De politie heeft gistermiddag om 16.00 uur in een achtertuin van een woning in de Reeshof een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een fiets. De eigenaresse, een 30-jarige Tilburgse vrouw deed aangifte.

In de nacht van 12 mei jl. werd er in een berging van een woning aan de Borculolaan een inbraak gepleegd. Uit de berging verdween onder andere een fiets. De aangeefster trof op Marktplaats haar fiets aan waarop ze de politie informeerde. Agenten stelden een onderzoek in en troffen in de schuur van de verdachte de fiets aan. Hierop is de jongen aangehouden. Tijdens verhoor ontkende de jongen betrokken te zijn bij de inbraak.

Politie arresteert verdachte bedreiging

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 14.15 uur in de Ferdinand bolstraat een 20-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 15 maart jl. een 45-jarige Tilburger met een mes te hebben bedreigd. Het slachtoffer deed aangifte.

Het slachtoffer en de verdachte kregen op 15 maart jl. een woordenwisseling voor de woning van de 45-jarige man. Aanleiding daartoe was dat de verdachte niet meer welkom was. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte een mes pakte en daarmee dreigde. Tijdens het afweren van het mes liep het slachtoffer enkele krassen op.

Politie onderzoekt diefstal met bedreiging

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een diefstal met bedreiging die gisteravond plaats gevonden heeft op het Westerpark. Een 22-jarige Tilburgse vrouw werd hiervan het slachtoffer.

Het slachtoffer bemerkte gisteravond rond 21.15 uur dat haar fiets, die ze gestalt had op de Westermarkt verdwenen was. In de directe omgeving bij het Westerpark zag ze een onbekende man, bezig met het demonteren van een fiets. Na het demonteren legde hij de fiets in een auto. Op afstand leek het haar fiets. Samen met enkele kennissen nam het slachtoffer poolshoogte en sprak de man aan. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn broek trok en daarmee dreigde. Na de dreiging stapte de man in een auto, keerde en reed weg richting de Wandelboslaan.

Auteur: Desiree Brabers