Gemeente Vlieland

Bijdrageregeling "Meedoen met de samenleving" voor minima in 2008 verhoogd en uitgebreid

De bijdrageregeling Meedoen met de samenleving is in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te stimuleren om mee te doen aan maatschappelijke- en sportactiviteiten.

Deze bijdrageregeling is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2008 uitgebreid met een vergoeding voor inwonende minderjarige kinderen in alle acht bij de Dienst aangesloten gemeenten in Noordwest Friesland. Bovendien zijn de bijdragen voor het kalenderjaar 2008 ten opzichte van de voorgaande jaren flink verhoogd.
Inwoners van de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Harlingen, Leeuwarderadeel, Menaldumadeel, Terschelling en Vlieland met een inkomen tot 115% van de voor hen geldende bijstandsnorm kunnen voor deze bijdrageregeling in aanmerking komen. De regeling kent in 2008 een bijdrage per huishouden plus een bijdrage per kind om te kunnen deelnemen aan een maatschappelijke- of sportactiviteit. De bedragen zijn vastgesteld door de gemeenteraden van de aangesloten gemeenten en verschillen per gemeente. Onder de kosten van een maatschappelijke en/of sportactiviteit vallen bijvoorbeeld de kosten van concerten of voorstellingen, kosten van excursies of schoolreizen, de contributie van bibliotheek, sport- en/of ouderenverenigingen; of de kosten van internet- of krantabonnementen. Maar ook de kosten die voor minderjarige inwonende kinderen gemaakt worden voor bijv. zwemles of voetbalclub vallen onder dit begrip. In de folder zijn meer voorbeelden van deze kosten te vinden.
Bij de loketten van de Dienst in de gemeentehuizen van alle 8 gemeenten kan vanaf heden een folder met aanvraagformulier worden opgehaald. Vanaf de website van de Dienst (www.sozawe-nw-fryslan.nl) is het aanvraagformulier te downloaden. Cliënten van de Dienst met een WWB- of IOAWuitkering krijgen deze folder met aanvraagformulier en begeleidende brief thuisgestuurd.