Politie Midden- en West Brabant

Persberiocht district Bergen op Zoom (16/5)

BERGEN OP ZOOM, 16 mei 2008

Verkeerscontrole in Roosendaal

ROOSENDAAL: Het Verkeershandhavingsteam heeft gisteren tussen 15.30 een 22.00 uur met zeven medewerkers een alcoholcontrole uitgevoerd op de Laan van België te Roosendaal. Ruim 700 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Een 66 jarige bestuurder uit Roosendaal werd aangehouden met te veel drank op. Hij scoorde 495 ugl

Voorts werden er bekeuringen opgemaakt voor:
17 niet dragen voorgeschreven autogordel

1 niet dragen helm

1 niet handfree bellen

2 te donkere ruiten in auto.

3 snelheid auto.

Schennispleger aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmiddag twee arrestaties verricht i.v.m. een schennispleging die plaatsvond aan de Lindenburg. Een van de verdachten bleek achteraf niets met de zaak te maken te hebben. Deze 16-jarige Roosendaalse jongen, werd daarop onmiddellijk in vrijheid gesteld. Tegen de andere verdachte, een 17-jarige Roosendaalse jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gisterenmiddag kwam omstreeks 16.30 uur een melding binnen dat een knaap nabij de kerk aan omstanders zijn geslachtsdeel had laten zien. Ook had de jongen daarbij met een van zijn handen bewegingen bij gemaakt. Een buurtbewoner gaf het signalement aan de agenten. Bij de kerk zagen de dienders een groepje jongeren wegrennen. Uiteindelijk werden twee personen aangehouden, waaronder de door de omstanders bedoelde verdachte.

Rijder onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag is op de Gastelseweg een 45-jarige Roemeen aangehouden die zijn auto onder invloed van alcohol bestuurde. Hij blies 330 ugl. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drugstoeristen aangehouden in Hoogerheide

HOOGERHEIDE: Donderdagmiddag is bij de controle van een auto op de A4 21 gram hasj en 30 gram wiet aangetroffen. De vier inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Bonheiden en drie mannen woonachtig in Kampenhout (20,21 en 23 jaar).

Arrestatie ter zake huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 13.00 uur in de wijk Westrand een 26-jarige Roosendaler in zijn woning aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 26-jarige echtgenote. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij zou haar, zo verklaart zij, met zijn tot vuist gebalde hand in het gezicht geslagen hebben. Het slachtoffer had pijn aan haar onderlip, die dik en onder het bloed zat. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie. Hij is in verzekering gesteld.

Politie Roosendaal houdt verkeerscontrole

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmiddag op de Burg. Schneiderlaan, de Burgerhoutsestraat, de Hulsdonksestraat en in Nispen op de Espenseweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden 23 bekeuringen uitgedeeld.

1X niet stoppen voor VOP;

1X niet handsfree bellen;

1X hulpkoppeling;
9X autogordel;
5X snelheid;

1X remlicht;

2X rijden zonder rijbewijs

2X overschrijding constructiesnelheid;

1X rijden zonder helm.

Gesignaleerde man aangehouden

OUDENBOSCH: De politie heeft donderdagavond bij een controle 41-jarige man uit Halderberge aangehouden die maar liefst 15 x gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Maar liefst 13 geldboetes voor een bedrag van circa 1400 euro. Nadat de boetes door hem betaald zijn en de andere twee signaleringen met hem waren doorgenomen, is hij weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk