Uitstel liberalisering postmarkt biedt ruimte voor beter cao-bod TNT

16/05/2008 16:28

FNV Vakcentrale

ABVAKABO FNV is gelukkig met het kabinetsbesluit de postmarkt niet al per 1 juli 2008 volledig te liberaliseren. ABVAKABO FNV gaat er vanuit dat het uitstel van de liberalisering TNT voldoende ruimte biedt om op korte termijn met een fatsoenlijk cao-bod te komen. Sinds half april vinden er estafettestakingen plaats bij TNT voor een betere cao. Peter Wiechmann, bestuurder ABVAKABO FNV; 'Nu niet direct de postmarkt volledig wordt vrijgegeven, ontstaat er meer tijd om het bedrijf aan te passen aan de veranderende postmarkt. TNT heeft nu geen enkele reden meer om niet met een goed bod te komen'. Wiechmann rekent erop snel uitgenodigd te worden door TNT.

Voor het deel van de postmarkt dat al geliberaliseerd is en waar bedrijven als Sandd en Selectmail actief zijn vindt ABVAKABO FNV het belangrijk dat er snel een cao komt. Zodat werknemers bij deze bedrijven een echte arbeidsovereenkomst krijgen en niet meer via de zogenaamde Overeenkomsten van Opdracht (OvO's) hoeven te werken. ABVAKABO FNV verwacht een actieve rol van het kabinet in de realisering hiervan.

De estafetteacties bij TNT gaan onverminderd door. Aanstaande maandag start een estafetteactie bij de sorteercentra. De aftrap vindt maandag plaats bij het sorteercentrum in Den Bosch.








ABVAKABO FNV