BedrijfsautoRAI

Fiat Fiorino wint âIndustry Awardâ

(5/16/2008)
Een week na zijn introductie in Engeland sleept de nieuwe compacte bestelauto van Fiat zijn eerste belangrijke Britse award binnen. De Fiorino is een week geleden in Engeland geïntroduceerd en wint nu al een belangrijke prijs; de âIndustry Awardâ. Deze prijs wordt jaarlijks uitgekeerd aan de fabrikant die het beste product heeft gelanceerd. Waar de Fiorino vooral goed mee scoorde is zijn grote laadvermogen en laadruimte, terwijl de auto zelf zeer compact is. âDe Fiat Fiorino combineert nuttig laadvermogen met maximale laadruimte in een compacte bestelauto die een klasse kleiner is dan de huidige compacte bestellersâ, aldus de jury. Volgens de jury begint de Fiorino aan een nieuw samenwerkingshoofdstuk tussen Fiat en PSA welke al 30 jaar duurt.

De nieuwe Fiat Fiorino is ontwikkeld in samenwerking met PSA, wordt gebouwd in de Tofas fabriek in Bursa, Turkije en zal in 80 landen verkocht gaan worden. In eerste instantie voor goederenvervoer, maar in de loop van dit jaar zal de Fiorino ook als personenauto geïntroduceerd worden.

De Fiat Fiorino combineert prestaties, goede rijeigenschappen en het comfort van een personenauto met de capaciteit, laadgemak, betrouwbaarheid en âvalue for moneyâ dat je van een bedrijfsauto mag verwachten.

Aan de basis van het project stond een innovatief idee: ontwikkel een auto met compactere buitenafmetingen dan die van bedrijfsautoâs in het
1B segment (de zogenaamde âkleine bestelautoâsâ) maar met dezelfde inhoud en dezelfde veelzijdigheid, lagere onderhoudskosten en een aantrekkelijke prijs. De nieuwe Fiorino is een wendbare auto die gemakkelijk te parkeren is dankzij een draaicirkel (tussen stoepranden) van slechts 9,95 meter. Dit is de reden waarom de nieuwe Fiorino ideaal is voor bestuurders die veel tijd achter het stuur doorbrengen, voor het bezorgen van bestellingen, als zakenauto, voor koeriers en onderhoudsmonteurs, service-bedrijven of verkopers.

The European Road Transport Show 2007