Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Informatieavond kandidaat bestuurders goed bezocht

16 mei 2008 - Het waterschap organiseerde op woensdag 14 mei een informatieavond over de verkiezingen. Ruim 45 aspirant bestuurders waren aanwezig. Hier leest u een kort verslag van de avond.

Stel u bent geĂŻnteresseerd in een bestuursfunctie bij het waterschap. Om mee te dingen naar een plek in het nieuwe waterschapsbestuur, kunt u actief meedoen aan de waterschapsverkiezingen door u kandidaat te stellen. Maar dan moet u eerst een belangengroepering oprichten. Of u kunt zich aansluiten bij een al bestaande groepering. Hoe gaat dat in zijn werk? En hoe voer je als kandidaat bestuurslid een verkiezingscampagne?.

Voor een antwoord op al dit soort vragen organiseerde het waterschap op woensdag 14 mei een informatieavond. Ruim 45 aspirant bestuurders waren aanwezig.

Dijkgraaf Patrick Poelmann opende de avond en ging uitgebreid op de nieuwe opzet van de verkiezingen en op de organisatie en het bestuur van het waterschap. Van projectleider Karin Wijma hoorden ze aan welke eisen een belangengroepering moet voldoen en hoe de registratie en de kandidaatstelling in zijn werk gaat.

Aansluitend was er alle gelegenheid om vragen te stellen. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren:

* Hoeveel tijd ben je kwijt als bestuurder? --> 3-4 dagen per maand
* Wat zijn precies je taken als bestuurder? --> o.a. bepalen strategisch beleid, vaststellen begroting en het zijn van voelsprieten samenleving

* Faciliteert het waterschap mijn verkiezingscampagne? --> niet financieel, maar het waterschap is wel bereid om een spreker te leveren bij bijeenkomsten, vergaderruimtes beschikbaar te stellen voor de groeperingen en algemeen informatiemateriaal te verstrekken.

* Hoe weet ik welke lijsten meedoen met de verkiezingen zodat ik me bij een bestaande lijst kan aansluiten? --> het overzicht van de groeperingen die zich hebben geregistreerd publiceert het waterschap in de lokale huis-aan-huiskranten.

Meer vragen?

Kijk ook op onze speciale verkiezingenpagina's, met onder meer een rubriek met veelgestelde vragen.

De waterschapsverkiezingen worden gehouden van 13 tot 25 november 2008.