Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 16 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 16-05-2008

Niet pinnen bij 'TNT man'

Zaandam, donderdag 15 mei 2008, 13.54 uur

De politie stelt een onderzoek in naar meerdere gevallen van oplichting door een man, die zich voordoet als medewerker van TNT. Zijn werkwijze is steeds dezelfde: hij meldt een bewoner dat hij een pakketje heeft, maar dat de portokosten nog betaald dienen te worden. De man verlangt dat het bedrag wordt gepind via een mobiel pinapparaat. De pintransactie mislukt maar de gegevens van de bankpas worden in dat apparaat opgeslagen. Twee inwoners uit Zaandam zijn het slachtoffer geworden van oplichting door deze truc. Hun girorekening was leeggehaald. In totaal heeft de oplichter ruim vijfduizend euro buitgemaakt. Een dag eerder was in Zaandam ook al dezelfde oplichtingstruc geprobeerd, maar de vrouw kreeg argwaan en liet later haar rekening uit voorzorg blokkeren. De politie adviseert inwoners in de Zaanstreek alert te zijn op deze vorm van oplichting en om legitimatie te vragen. Bij twijfel worden bewoners verzocht zo snel mogelijk het servicenummer van de politie (0900-8844) te bellen.

Agent oplettend in vrije tijd

Zaandam, donderdag 15 mei 2008, 15.43 uur

Een politieagent heeft in zijn vrije tijd de aanhouding mogelijk gemaakt van een voortvluchtige. De 19-jarige Zaandammer moest nog een gevangenisstraf uitzitten, maar wist aanhouding steeds te voorkomen. De agent liep over de Gedempte Gracht en herkende de Zaandammer. Hij gaf onmiddellijk de locatie door en even later konden collega's in uniform de man aanhouden.

Vandalisme op kermis

Purmerend, donderdag 15 mei 2008, 13.38 uur

Vandalen hebben in de nacht van woensdag op donderdag bij een van de kermisattracties in het centrum van Purmerend de bouten losgedraaid van enkele gondels. Een medewerker van het bedrijf ontdekte het mankement tijdens een routinecontrole vóórdat hij de attractie opstartte. De bedrijfsleider heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling.

Agenten beledigd

Purmerend, donderdag 15 mei 2008, 20.56 uur

Een 22-jarige Purmerender is door de politie aangehouden, nadat hij agenten had beledigd. De agenten zagen dat de man met hoge snelheid door de Purmer-Noord reed. Uit politiegegevens bleek dat zijn auto niet verzekerd was en de agenten schreven een bon uit. De eigenaar van de auto ontstak in grote woede en wenste de agenten een ernstige ziekte toe. Toen even later de man ook nog eens zijn broek liet zakken en zijn blote billen toonde, was voor de agenten de maat vol. De man werd terstond aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Meisje vermist

Sinds zondag 11 mei wordt de 15-jarige Lindsey Duinmaijer uit Koog aan de Zaan vermist. Het signalement van Lindsey is: blanke vrouw, slank postuur, lengte 1.75 meter, blauwe ogen, donkerbruin halflang haar (tot op de schouders). Ze was die dag gekleed in een grijskleurig topje met glitters, grijskleurige lange skinny-jas, zwartkleurige, halfhoge gympen. Mensen die Lindey sinds zondag 11 mei jongstleden hebben gezien, worden met klem verzocht contact opnemen met het wijkteam Koog-Zaandijk via 0900-8844. Voor meer informatie en een foto kijk op de site www.vermistepersonen.info.nl