Persberichten 16/05 middag

Regio, 16-05-2008

Leiden Bromfietser blaast zes keer de limiet De politie heeft vrijdag 16 mei even na 12.30 uur een 42 jarige bromfietser uit Leiden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De Leidenaar was kort daarvoor op de kruising Witte Singel/Noordeindeplein met zijn rijwiel gevallen. Volgens andere weggebruikers reed de bromfietser slingerend over de fietsstrook voordat hij viel en vlak voor een auto langs over de weg schoof. Agenten namen een blaastest af bij de Leidenaar. Het resultaat was 1295 ug/l, bijna zes keer de wettelijke grens van 220 ug/l. De bromfiets is in beslaggenomen. Tegen de Leidenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Controle op gebruik van de gordel Donderdag 15 mei, is er op de oprit van de A44 in Leiden gecontroleerd op het dragen van de gordel. De controle vond plaats tussen 09.30 en 15.00 uur. In totaal zagen agenten 37 personen die zonder autogordel reden. De overtreders kunnen binnenkort een acceptgiro van 90 euro van het CJIB verwachten.

Gebruik de gordel, hij zit er niet voor niets Nog steeds denken bestuurders dat het soms veiliger is om geen gordel te dragen. De politie wijst erop dat de gordel juist vaak letsel tijdens een ongeluk kan voorkomen, ook bij het te water raken van een auto. Veel bestuurders denken dat de gordel dan problemen kan veroorzaken. Raakt men echter te water en heeft de bestuurder geen gordel om dan is de kans groot dat er hoofdletsel ontstaat waardoor men bewusteloos raakt. De kans op verdrinking is dan groot. De politie zal dan ook op het dragen van de gordel blijven controleren.

Leiden Aanhouding voor heling fiets De politie heeft vrijdagmorgen 16 mei een 22 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van helling van een fiets. De fiets bleek in 2004 in Den Haag te zijn gestolen. Agenten zagen de Leidenaar fietsen over het Juliana van Stolberghof en hielden hem staande voor een helingcontrole omdat de fiets kenmerken vertoonde van diefstal. Volgens de Leidenaar had hij de fiets enkele maanden geleden van een man gekocht.

Leiden Aanhoudingen op verdenking van drugsdealen De politie heeft vrijdag 16 mei twee Leidenaren van 45 en 50 jaar aangehouden op basis van de Opiumwet. Agenten zagen op de Rijnoever ter hoogte van de Haagweg een bekende drugsgebruiker staan en zagen even later een tweede man voorbij fietsen. Omdat de bekende van de politie achter deze man aanfietste vermoedden de agenten, dat er zou worden gedeald. De mannen werden hierop gevolgd naar de Potgieterlaan waar zij werden aangehouden. Bij de 45 jarige verdachte werden zeven bolletjes verdovende middelen (cocaïne/heroïne) aangetroffen en in beslaggenomen. De andere verdachte heeft bekend drugs te hebben willen kopen van de andere.

Alphen aan den Rijn Opnieuw aanhouding in omvangrijke drugszaak De politie heeft dinsdagavond 13 mei een 22 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De man stond nog gesignaleerd om te worden aangehouden in een grote drugszaak waarin al vijfentwintig verdachten werden gearresteerd. De politie is eind vorig jaar een onderzoek gestart naar de handel in verdovende middelen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten zich echter niet alleen bezighielden met drugshandel, maar ook met andere strafbare feiten, zoals woninginbraken waarbij autos zijn weggenomen, winkelinbraken en een steekpartij. Bovendien vonden twee gijzelingen plaats, die een relatie hadden met het onderzoek. De verdachte is vrijdag 16 mei voorgeleid bij justitie.

Gouda Vierde verdachte van diefstal uit auto aangehouden De politie heeft donderdagavond 15 mei ook de vierde verdachte van een diefstal uit auto aangehouden. Woensdag 14 mei hielden agenten al drie Gouwenaren aan op verdenking van het stelen van een laptop uit een afgesloten auto. Een getuige belde de politie nadat hij glasgerinkel had gehoord en vier jongens had zien wegrennen van een auto op de Herenstraat. De vierde verdachte, een 18 jarige Gouwenaar, en bekende van de politie werd al enige tijd gezocht vanwege een aantal geweldszaken en nu deze auto-inbraak. Donderdagavond werd een gerichte politieactie gehouden om de verdachte aan te houden. Rond 20.00 uur werd naar hem uitgekeken in de wijk Korte Akkeren. De Gouwenaar werd gezien in de omgeving Snoystraat en zette het op een lopen bij het zien van de politie. De Gouwenaar verstopte zich in een tuin. Agenten traceerden hem uiteindelijk en hielden hem aan. De Gouwenaar verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding en moest worden gepepperd om hem onder controle te houden. Ook probeerde hij omstanders te bewegen hem uit handen van de agenten te houden. Zijn 20 jarige broer werd eveneens aangehouden toen deze de aanhouding probeerde te verhinderen.

Gouda Vrouw rijdt door na aanrijding fietser Een nog onbekende automobiliste van een Mercedes C 200 CDI is vrijdag 16 mei na een aanrijding om 08.45 uur doorgereden na een aanrijding net voorbij de bocht Sportlaan/Joubertstraat. De vrouw reed over de Sportlaan in de richting van de Nieuwe Veerstal en raakte de fiets van een 18 jarige Gouwenaar aan de achterzijde. De Gouwenaar viel hard op zijn knie en op zijn rug. Een achterop komende automobilist moest afremmen om een aanrijding met de fietser te voorkomen. De automobiliste van de zilverkleurige Mercedes is doorgereden. De Gouwenaar heeft kort daarna bij de verkeerslichten op de kruising Sportlaan/Nieuwe Veerstal de auto voor rechtdoor voorgesorteerd zien staan. De Gouwenaar heeft op de autoruit getikt voor de vrouw die echter bij groen licht weer optrok en wegreed. De politie verzoekt de automobiliste zich te melden. Getuigen worden ook verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

--- einde berichten ---