Gemeente Bodegraven

Wijkteam Noord onthult straatnaambord met stukje geschiedenis

Op vrijdag 16 mei hebben wethouder Jan Bouwens en Trudy Rood, voorzitter van het wijkteam Noord, het nieuwe straatnaambord voor de Dirk Bavolaan onthuld. Beide gingen letterlijk terug in de tijd om als graaf en gravin Bavo het nieuwe bord bekend te maken. Het straatnaambord in Bodegraven Noord is de eerste met een onderschrift waaruit blijkt wat de oorsprong van de naam is.

Het wijkteam Noord hoopt door de onthulling een stukje van de rijke geschiedenis van Bodegraven inzichtelijker te maken. Wie waren belangrijke mensen voor Bodegraven en wat hebben zij voor Bodegraven betekend? Na de Dirk Bavolaan volgen er volgend jaar nog andere straatnaamborden.

Dirk Bavo was een belangrijk figuur voor Bodegraven. Hij was omstreeks het jaar 1000 graaf van Bodegraven en Zwammerdam en in dienst van bisschop Adelbold van Utrecht. In het jaar 1033 werd de graaf afgezet door Dirk III van Holland. `Graaf Bavo' vond het een groot genoegen om het bord te onthullen en sprak mede namens zijn vrouw de hoop uit dat de naam Dirk Bavo nog vele generaties herinnerd mag worden.