AutoRai

Toyota Prius behaalt eerste plaats in J.D. Power and Associates/What Car? 2008 UK Customer Satisfaction Index Study

(5/16/2008)
De Toyota Prius is voor de tweede keer op rij de best beoordeelde personenauto in de UK Customer Satisfaction Index Study 2008, en heeft daarmee voor de tweede keer de J.D. Power and Associates-award gewonnen.

Prius-eigenaren bleken bijzonder tevreden over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de auto en kenden het model een score van 901 (van 1000) toe.

âDe Prius genoot dankzij zijn groene eigenschappen al een iconische status, maar nu blijkt de auto ook het boegbeeld van betrouwbaarheid en klanttevredenheid,â aldus Steve Fowler, redacteur van What Car? âDe auto heeft vrijwel alles wat automobilisten van nu willen: hij is milieuvriendelijk en relatief zuinig, maar ook betrouwbaar. Het is een fantastische auto om te hebben.â

De AYGO bleek net als de Prius het topmodel in zijn segment, terwijl de Yaris, de Corolla en de RAV4 tweede werden in hun categorie en de Verso derde werd bij de MPVâs.

Miguel Fonseca, Managing Director van Toyota (GB): âWe leggen bij alle aspecten van het bezit van een Toyota de nadruk op klanttevredenheid. Voor ons vormen de bevindingen van de J.D. Power and Associates-studie en de award die is toegekend aan de Prius een erkenning voor het werk dat door ons bedrijf en ons netwerk is gedaan om onze fantastische producten te ondersteunen met een uitstekende service. Ik beschouw dit als een bevestiging van de klant dat hybridetechnologie de aandrijflijn van vandaag en van de toekomst is.â

De J.D. Power and Associates UK Customer Satisfaction Index Study 2008 is opgesteld aan de hand van 16.000 enquêtes die zijn ingevuld door eigenaren van autoâs die tussen september 2005 en augustus 2006 zijn geregistreerd. Het ging daarbij om 28 merken met 100 afzonderlijke modellen.