Tom Coronel

16 Mei 2008
Europees seizoen WTCC start op Valencia

Op het "Ricardo Tormo"-circuit in Cheste nabij Valencia vindt komend weekend de eerste Europese WTCC-ontmoeting van het seizoen 2008 plaats. Na de races in Brazilië en Mexico, die een enorm succes werden voor SEAT, hoopt het Spaanse merk natuurlijk ook op goede resultaten in de thuisrace. Dat geldt niet in de laatste plaats voor Tom Coronel.

"Eindelijk weer eens racen!" Tom Coronel verheugt zich duidelijk op het komende raceweekend op het circuit van Valencia, waar het WTCC na een pauze van ruim een maand te gast is voor het derde raceweekend van het seizoen. Na zijn goede resultaten in Mexico, waar hij in beide races in de punten reed, wil Coronel ook in Valencia goed scoren.

"In Valencia krijg ik de beschikking over een nieuwe motor, die hopelijk een stap verder vooruit is", verklaart Coronel. "De technici hebben de afgelopen maanden gewerkt aan het doorontwikkelen van de benzinemotor, want SEAT wil niet alleen met de diesels, maar ook met de benzinemotoren goed scoren." Over het circuit nabij Valencia zegt Coronel: "Het circuit ligt me wel, het is een technisch baantje dat altijd goed is voor volop spektakel".

Kijk voor een meer achtergrond info over Tom Coronel en het WTCC ook eens op de website van RTL GP. Hierop zijn onder andere ook de filmclips en de afleveringen van RTL GP WTCC magazine te zien. Verder kan je je ook abonneren op de RTL GP nieuwsbrief.