Meer en Oever bereikt hoogste punt

16/05/2008 17:25

Heddes Bouw BV

Op vrijdag 16 mei bereikt het deelplan 'De nieuwe Wereld' het hoogste punt. Elke dag werken ruim 110 mensen van aannemer Teerenstra Bouw aan dit immens grote bouwproject Meer & Oever in Osdorp. Dit deelplan omvat 3 bouwblokken met in totaal 91 woningen en 299 appartementen, deels koop- en deels huur.

De gebouwen verschillen van elkaar in architectuur en materiaalkeuze maar hebben 1 ding gemeen: de prachtige ligging aan de Sloterplas. In alle gebouwen zijn appartementen én diverse typen eengezinswoningen ondergebracht. Voor iedere woning is een parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein gereserveerd. De eerste woningen worden medio juli opgeleverd.

Meer en Oever is een uniek stukje Amsterdam. Enerzijds de ruimte en natuur van de Sloterplas en anderzijds de nabijheid van winkels, voorzieningen en uitvalswegen. In de vernieuwde wijk is ruimte voor nieuwe én oude bewoners. Door eerst te bouwen en dan pas te slopen, blijft een deel van de bewoners in de buurt wonen.

Het gebied Meer en Oever is 133.217 m2 groot.

De gehele vernieuwing is een samenwerkingsverband van het stadsdeel Osdorp, AWV/Delta Forte, Proper-Stok Ontwikelaars en Teerenstra Bouw.