Ministerie van Financiën

Gezamenlijke handhavingsactie op bedrijventerrein in Vijfhuizen

nieuwsbericht | 16-05-2008 | Directie Voorlichting

Tijdens een integrale controleactie op donderdag 15 mei op het bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen zijn elf bedrijven bezocht. De Belastingdienst heeft samen met andere handhavingsinstanties en opsporingsdiensten bij elk van deze bedrijven een of meer overtredingen vastgesteld.

Bij de actie waren naast de Belastingdienst ook de gemeente Haarlemmermeer, politie Kennemerland, de Vreemdelingenpolitie, de arbeidsinspectie, de VROM-inspectie, de RDW en de brandweer Haarlemmermeer betrokken. De actie is gecoördineerd door de provincie Noord-Holland.

De Belastingdienst heeft zeven bedrijven gecontroleerd, waarvan bij drie een vervolgonderzoek wordt gedaan. Verder heeft de Belastingdienst een onbekende ondernemer aangetroffen die geen belasting afdraagt. Al het verkeer dat het terrein De Liede op- en afging is door flitsauto's van de Belastingdienst gecontroleerd. Bij vijf bestuurders zijn openstaande boetes en belastingschulden direct geïncasseerd. Drie auto's zijn in beslag genomen omdat de eigenaren de opstaande belastingschuld niet direct betaalden.

Meerdere illegale vreemdelingen zijn aangehouden. De Provincie Noord-Holland en de politie Kennemerland hebben zes processenverbaal opgemaakt voor het overtreden van de voorschriften Wet milieubeheer. Het verkeershandhavingsteam van de politie Kennemerland heeft automobilisten beboet voor onverzekerd rijden, voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs, voor het ontbreken van de APK en voor rijden zonder gordel. De politie heeft ook een auto aangehouden die drie uur eerder was gestolen.

De VROM inspectie heeft een vrachtauto met doorgezaagde auto's aangetroffen. Deze auto's waren tegen de regels in niet vrijgemaakt van vloeistoffen en stonden te lekken op de openbare weg. De gemeente Haarlemmermeer heeft 42 illegale bebouwingen geconstateerd. De Brandweer heeft een illegale verfspuiterij ontdekt.

Alle geconstateerde overtredingen worden bestuursrechtelijk afgehandeld, met uitzondering van de gevallen waar strafrechtelijk kan worden opgetreden.

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Uitvoering


* Laatst aangepast: 16-05-2008